Τους θανάσιμους κινδύνους, που διατρέχουν οι οδηγοί μοτοσικλετών στους ελληνικούς δρόμους, επισημαίνουν υπηρεσίες της αστυνομίας και συγκοινωνιολόγοι, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητη η λήψη περαιτέρω μέτρων.

Κάθε εβδομάδα θρηνούμε δύο – τρεις νεκρούς από τροχαία με μηχανές σε όλη την χώρα, ιδιαίτερα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Τα αίτια είναι πολλά, αλλά κυρίως η βιασύνη, που κάνει τους οδηγούς μηχανών να προσπερνούν επικίνδυνα ανάμεσα από αυτοκίνητα και συχνά να χάνουν τον έλεγχο ή να χτυπιούνται από απρόσεκτους οδηγούς Ι.Χ.

Ένα τέτοιο τροχαίο σημειώθηκε στις 4:30 τα ξημερώματα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στην Αθήνα. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., ο 38χρονος οδηγός μοτοσικλέτας, κινούμενος επί της λεωφόρου με κατεύθυνση από την οδό Αρδηττού προς την οδό Κάρλου, φθάνοντας στο ύψος της διασταύρωσης με την οδό Ηλία Ηλιού ξέφυγε από την πορεία του με αποτέλεσμα την ανατροπή της μηχανής.

Και σε αυτή την περίπτωση ο οδηγός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου απλώς επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Και άλλος νεκρός από εκτροπή Ι Χ και χτύπημα σε κολόνα

Άλλο τροχαίο σημειώθηκε στη λεωφόρο Ποσειδώνος, με θύμα έναν 39χρονο οδηγό

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το τροχαίο δυστύχημα στην Ποσειδώνος σημειώθηκε στις 2:25 τα ξημερώματα. Ο 39χρονος οδηγός ΙΧ, κινούμενος επί της λεωφόρου Ποσειδώνος με κατεύθυνση από την Αθήνα προς Γλυφάδα, φθάνοντας στο ύψος της συμβουλής της με την οδό Τερψιχόρης έχασε τον έλεγχο, το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του προς τα δεξιά και προσέκρουσε σε κολόνα του τραμ. Η σύγκρουση ήταν τόσο δυνατή, που ο οδηγός βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Αμέσως έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μετέφερε τον 39χρονο στο «Ασκληπιείο Βούλας», όπου οι γιατροί απλώς επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.