Ανησυχητικές διαστάσεις έχουν προσλάβει τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Θεσσαλονίκη, όπου οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εννέα συλλήψεις δραστών το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όλοι οι συλληφθέντες είναι άνδρες, 25 έως 57 χρόνων.

Πέντε περιπτώσεις αφορούν σε ενδοοικογενειακή απειλή και εξύβριση ενώ τέσσερις είναι οι περιπτώσεις ξυλοδαρμού.

Μία από τις υποθέσεις αφορά σε έναν 51χρονο στρατιωτικό, ο οποίος κατηγορείται ότι κλείδωσε έξω από το σπίτι τη σύζυγό του και την απείλησε.

Ένα άλλο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και κλοπής σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (7/4) στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Μία 32χρονη κατήγγειλε στις Αρχές τον 39χρονο σύντροφό της, αναφέροντας πως μετά από μεταξύ τους τσακωμό εκείνος την απείλησε, την εξύβρισε, την χτύπησε με γροθιά στην πλάτη, την δάγκωσε, την έπιασε από τον λαιμό και της αφαίρεσε έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σχηματίστηκε δικογραφία και ο δράστης που διέφυγε, αναζητείται.

Πήγε να εξαναγκάσει την κόρη να υποβληθεί σε άμβλωση

Ποινή φυλάκισης 19 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 51χρονο που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία κατά της πρώην συντρόφου του.

Την περασμένη Πέμπτη πήγε κάτω από το διαμέρισμά της και της έσκασε το λάτιχο του αυτοκινήτου της με φαλτσέτα.

Ο άντρας κρίθηκε ένοχος για παραβίαση του περιοριστικού όρου που του είχε επιβληθεί για μη προσέγγιση της παθούσας σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων, φθορά ξένης περιουσίας, ενδοοικογενειακή απειλή και εξύβριση.

Στην κατάθεσή της η 53χρονη γυναίκα είπε στους δικαστές ότι έχει πέσει πολλές φορές θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον κατηγορούμενο, ενώ μιλώντας για το τελευταίο περιστατικό με τις φθορές στο αυτοκίνητό της ανέφερε ότι κατέβηκε τα ξημερώματα από το σπίτι της για να πάει στη δουλειά και είδε το λάστιχο κομμένο με φαλτσέτα.

“Φοβάμαι για τη ζωή τη δική μου και των παιδιών μου”

«Νωρίτερα τον είχα δει από το μπαλκόνι να περνάει κάτω από το σπίτι μου με το φορτηγό. Μπήκα αμέσως μέσα γιατί φοβάμαι για τη ζωή τη δική μου και των παιδιών μου. Είμαι σίγουρη ότι το έκανε αυτός. Έχω χάσει τον ύπνο μου εγώ και τα παιδιά, τα περιστατικά είναι πάρα πολλά, όπως και οι μηνύσεις που έχω καταθέσει για ενδοοικογενειακή βία» είπε η γυναίκα, προσθέτοντας ότι ο κατηγορούμενος πριν από λίγο καιρό έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητο του γιου της.

«Έχει ορκιστεί ότι θα σκοτώσει εμένα και τα παιδιά. Φοβάμαι ότι θα είμαι το επόμενο θύμα όπως η κοπέλα στην Αθήνα», σημείωσε.

Ο άντρας δεν προσήλθε στο δικαστήριο για να καταθέσει και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, ο οποίος τόνισε ότι ο εντολέας του αρνείται τις κατηγορίες.

Συνελήφθη 45χρονος στην Καστοριά

Για ενδοοικογενειακή βία συνελήφθη ένας 45χρονος από την Καστοριά, μετά από καταγγελία που κατέθεσε στην αστυνομία η 43χρονη σύζυγος του για απειλή προς τη ζωή της.

Ο 45χρονος με τη διαδικασία του αυτοφώρου οδηγήθηκε στα δικαστήρια ενώ η σύζυγος του μεταφέρθηκε σε οικία φίλων.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας η 43χρονη ενημερώθηκε από τους αρμόδιους αστυνομικούς για τις δομές φιλοξενίας αλλά η ίδια θέλησε να μεταβεί σε οικία φίλων όπου θα της παρείχαν ασφάλεια και φιλοξενία.