Από τις 44 υποψηφιότητες των κομμάτων για τις δεύτερες εκλογές του 2023, ο Άρειος Πάγος «έκοψε» τα δώδεκα, ανάμεσά τους και το «Έλληνες για την πατρίδα και την ελευθερία» του Ηλία Κασιδιάρη.

Το Α1 πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου προχώρησε στην ανακήρυξη των υποψηφίων των κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων, βάσει των προϋποθέσεων που θέτει η εκλογική νομοθεσία.

Όπως ανακοινώθηκε ο συνασπισμός ανεξάρτητων υποψηφίων που φέρει τίτλο «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία» και αριθμεί 28 μέλη, ανάμεσα στα οποία είναι και ο πρωτόδικα καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης, δεν μπορεί να λάβει μέρος στις εκλογές.

Ο Άρειος Πάγος «έκοψε» 12 κόμματα

Από τον Αρειο Πάγο νομιμοποιούνται να συμμετέχουν στις επικείμενες εκλογές 32 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων, από τα 44 που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Οι 12 υποψηφιότητες που κόπηκαν αφορούν είτε κόμματα, είτε συνασπισμούς κομμάτων, είτε συνδυασμούς ανεξάρτητων υποψηφίων και μεμονωμένους ανεξάρτητους υποψηφίους.
Τα κόμματα που κόπηκαν από τον Αρειο Πάγο:

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ (ΔΗΚΕΑ)
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΕΛ.ΛΑ.Σ.)
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ – ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.)
ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
ΕΛΛΗΝΕΣ – ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΧΑΚΗΣ
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΖΟΤΟΣ ΙΑΓΚΟΣ