Επιχείρηση καθαρισμού στην Πύλη Αξιού

Κομφούζιο σε Γιαννιτσών και Σαπφούς

Μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης είναι αυτή γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και κυρίως το τμήμα που περικλείεται από την 26ης Οκτωβρίου, Αναγεννήσεως και Μοναστηρίου, όπου λειτουργούν πλέον ελάχιστοι οίκοι ανοχής και οι δρόμοι Σαπφούς, Αισώπου, Φιντίου και Σανταρόζα έχουν γεμίσει με μαγαζιά κινέζικης πραμάτειας.

Στο κομμάτι αυτό υπάρχουν και μεγάλοι υπαίθριοι χώροι, δύο από τους οποίους χρησιμοποιούνται ατάκτως ως ελέυθερα πάρκινγκ αυτοκινήτων. Εδώ βέβαια γίνεται ένας χαμός, καθώς μερικοί οδηγοί αφήνουν όπως-όπως τα αυτοκίνητά τους με αποτέλεσμα να κλείνουν άλλους και να επικρατεί κομφούζιο. Θα μπορούσε ο Δήμος να βάλει μια τάξη, να παρέμβει για να οργανώσει τον χώρο στάθμευσης και να προκύπτουν και έσοδα.

Τα τελευταία χρόνια δεν εκδηλώνεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την καθαριότητα με συνέπεια να μένουν επί μέρες γεμάτοι οι κάδοι απορριμμάτων, ενώ όταν βρέχει μερικά δρομάκια γεμίζουν νερά και λάσπες.

Τώρα ο Δήμος εξέδωσε ένα Δελτίο Τύπου με το οποίο μας πληροφορεί ότι θα πραγματοποιήσει αύριο (Παρασκευή) επιχείρηση καθαριότητας στο διπλανό κομμάτι, πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

“Επιχείρηση καθαριότητας στο πλαίσιο της σταθερής πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αποκατάσταση της ευταξίας κοινόχρηστων χώρων και την απόδοσή τους στους δημότες, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, από τις 08.30, στην περιοχή της Πύλης Αξιού, όπισθεν του Δικαστικού Μεγάρου.

Στην επιχείρηση θα πάρουν μέρος μικτά συνεργεία του Δήμου Θεσσαλονίκης με εργόμενους των Διευθύνσεων Ανακύκλωσης & Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων, Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος, Κατασκευών & Συντηρήσεων καθώς και Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων.”