Στην ομολογία ότι έριξε το 11 μηνών βρέφος της στο φράγμα του Αλιάκμονα προέβη η 29χρονη κατηγορούμενη μητέρα, κατά τη διαδικασία αναπαράστασης που έγινε το πρωί στο σημείο του εγκλήματος.

Ανακαλώντας τον ισχυρισμό του ατυχήματος -εκδοχή που προέβαλε κατά την προ ημερών της απολογία στον ανακριτή Βέροιας- η 29χρονη φέρεται να παραδέχθηκε ότι αυτή πέταξε το μικρό κοριτσάκι στα παγωμένα νερά του φράγματος, όπου τελικά βρήκε ασφυκτικό θάνατο, όπως προέκυψε από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Κατά πληροφορίες, η ομολογία της ήρθε αμέσως μόλις ξεκίνησε η αναπαράσταση ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση. Ο ίδιος είχε παραγγείλει τη διαδικασία προκειμένου να συμπληρωθεί το ανακριτικό – αποδεικτικό υλικό της υπόθεσης που αποκαλύφθηκε τη δεύτερη μέρα της Πρωτοχρονιάς, όταν εντοπίστηκε νεκρό το βρέφος και συνελήφθη η 29χρονη μητέρα του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει το κίνητρο της αποτρόπαιας πράξης της. Ωστόσο υπήρξαν συγγενικά πρόσωπα της κατηγορουμένης, που είχαν πει ότι το έκανε για να εκδικηθεί τον εκτός γάμου πατέρα του παιδιού, ο οποίος δεν το είχε αναγνωρίσει, ούτε ήταν διατεθειμένος να δει σοβαρά την σχέση του με την 29χρονη.

Η αναπαράσταση διήρκεσε μία ώρα και 40 λεπτά κι έγινε παρουσία αστυνομικών, που βιντεοσκοπούσαν τη διαδικασία. Στη συνέχεια, η 29χρονη επέστρεψε στα κρατητήρια της Ασφάλειας Βέροιας. Αύριο κατά πάσα πιθανότητα θα περάσει από διαδικασία ψυχιατρικής εξέτασης – πραγματογνωμοσύνης.