Απύθμενο θράσος επέδειξαν τέσσερα άτομα, αρνητές του εμβολίου, εισβάλλοντας σε διαγνωστικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη με στολές παραλλαγής, που έμοιαζαν με αυτές των αστυνομικών για να παρεμποδίσουν την διενέργεια rapid test.

Μετά από καταγγελία η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τριών αντρών και μιας γυναίκας, οι οποίοι κατηγορούνται ότι προκάλεσαν αναστάτωση στη λειτουργία διαγνωστικού κέντρου, στην οδό Βοσπόρου, στην  περιοχή της Τούμπας.

Οι συλληφθέντες παρουσιάστηκαν ως όργανα – θεματοφύλακες της “Συνταγματικής Αστυνομίας” και ζήτησαν την άδεια λειτουργίας της επιχείρησης και τα στοιχεία των εργαζόμενων, ενώ εμπόδισαν τη διενέργεια rapid test.

Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης κάλεσαν την Αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψη των τεσσάρων ατόμων. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και σχηματίστηκε δικογραφία για αντιποίηση αρχής, εξύβριση και παράβαση του νόμου για πρόληψη μολυσματικών ασθενειών.

Ταυτόχρονα όμως τους επιβλήθηκαν πρόστιμα γιατί δεν φορούσαν μάσκες, ακόμη και κατά την προσαγωγή τους στην εισαγγελία.

Αυτόφωρο και για πατέρα μαθητή

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία 45χρονος, αρνητής των μέτρων κατά του κορονοϊού, που μήνυσε εκπαιδευτικούς επειδή δεν επέτρεψαν στον γιο του να μπει στο σχολείο χωρίς προστατευτική μάσκα και προσκόμιση σχετικού αρνητικού self test.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τετάρτης σε Γυμνάσιο της Μενεμένης, ενώ ο 45χρονος συνελήφθη με εντολή εισαγγελέα και εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ψευδή καταμήνυση. Σήμερα οδηγήθηκε στο αυτόφωρο όπου όμως η υπόθεση αναβλήθηκε και ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη κι ο 55χρονος φίλος του που έσπευσε στα κρατητήρια να του συμπαρασταθεί, μηνύοντας τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν. Και σε αυτήν την περίπτωση ασκήθηκε δίωξη για ψευδή καταμήνυση και παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο, από το οποίο πήρε αναβολή και ήρθη η κράτησή του.