Σε ημίμετρα προχωρεί η κυβέρνηση για το θέμα των παρελάσεων δίνοντας διευκρινίσεις ότι στη Θεσσαλονίκη ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα, ενώ οι μαθητικές παρελάσεις θα γίνουν κανονικά μια μέρα νωρίτερα.

Οι αρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και Υγείας Θάνος Πλεύρης μένουν έκθετοι απέναντι στους επιστήμονες, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, όπως ο Νίκος Καπραβέλος της ΜΕθ του Παπανικολάου, η Βάνα Παπαευαγγέλου και αρκετοί άλλοι.

Οι επιστήμονες απευθύνουν εκκλήσεις για περιορισμό των τμημάτων, που θα παρελάσουν, χωρίς συνωστισμό θεατών, ενώ η κα Παπαευαγγέλου ζήτησε να φορούν όλοι μάσκες.

Κόντρα σε όσους ανησυχούν για μεγάλη εξάπλωση του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη το υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωσή του αναφέρεται σε «ανυπόστατες φήμες», σχετικά με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ειδικά στη Θεσσαλονίκη.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου διευκρινίζει ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021, επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Διευκρινίζει ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, ανήμερα της εθνικής εορτής, θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα.

Λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών και θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.