Οι αδελφοί Ιγκόρ και Γκρίτσκα Μπογκντάνοφ, γνωστοί παρουσιαστές της γαλλικής τηλεόρασης απεβίωσαν με διαφορά λίγων ημερών, σε ηλικία 72 ετών, νικημένοι από τον κορωνοϊό, καθώς είχαν αρνηθεί να εμβολιαστούν. 

Εκατοντάδες Γάλλοι, ανάμεσά τους και πολλοί αντιεμβολιαστές τους αποχαιρέτησαν στην τελευταία τους κατοικία σε εκκλησία του Παρισιού.

Τα αδέρφια, που είχαν γίνει δημοφιλή τη δεκαετία του 1980, απεβίωσαν ύστερα από μακρά νοσηλεία, αλλά δεν είχαν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στην εκκλησία «Mαντλέν» στο Παρίσι, όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και ο πρώην υπουργός Λουκ Φερί, ενώ ο φακός εντόπισε και τον τραγουδιστή Φρανσί Λαλάν, μία εξέχουσα φιγούρα του αντιεμβολιαστικού κινήματος της Γαλλίας.

Obsèques des frères Bogdanoff à l'église de la Madeleine à Paris.

 

Ο Ιγκόρ Μπογκντάνοφ απεβίωσε στις 3 Ιανουαρίου, έξι ημέρες μετά το θάνατό του δίδυμου αδερφού του, Γκρίτσκα, σε νοσοκομείο του Παρισιού στις 28 Δεκεμβρίου του 2021.

Οι δίδυμοι ήταν απόγονοι ευγενών οικογενειών, της βοημικής οικογένειας Kolowrat από τη πλευρά της μητέρας τους, και από μια ευγενή οικογένεια μουσουλμάνων Τατάρων από τη πλευρά του πατέρα τους.

Τους είχε δοθεί τιμητικός τίτλος από τον τσάρο Fedor III της Ρωσίας. Ωστόσο, η οικογένεια του πατέρα τους δεν χρησιμοποιούσε τον πριγκιπικό τίτλο.

Τη δεκαετία του ’80, οι Ιγκόρ και Γκρίτσκα Μπογκντάνοφ συμπαρουσίαζαν την δημοφιλή σειρά επιστημονικής φαντασίας «Temps X», όπως και άλλες εκπομπές με sci-fi θεματολογία, όπως το «Rayons X».

kideia_bogdanoff

 

Τα δύο αδέλφια αρνούνταν κατηγορηματικά ότι τα παράξενα, υπερτονισμένα χαρακτηριστικά του προσώπου τους ήταν αποτέλεσμα πλαστικής χειρουργικής, και επέμεναν ότι ήταν φυσικά.