Με συγκεντρώσεις, πορείες, ψηφίσματα και προβλήματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς πραγματοποιείται η 24ωρη απεργία, που έχει κηρύξει η Γ.Σ.Ε.Ε. με αιτήματα την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την λήψη μέτρων κοινωνικής πρόνοιας.

 

Στη Θεσσαλονίκη στις 10.00 το πρωί το ΠΑΜΕ  πραγματοποιεί συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ την ίδια ώρα είναι προγραμματισμένη και η συγκέντρωση μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στην Καμάρα.

Στις 10.30 μέλη της ΟΚΔΕ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη συμβολή της Εγνατίας με την Αγία Σοφία και στις 11.00 είναι προγραμματισμένη η διαμαρτυρία μελών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου μπροστά στο ΕΚΘ.

Στάση στα λεωφορεία

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχει με στάσεις εργασίας ο ΟΑΣΘ.Σ ύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 9 το πρωί καθώς και από τις 9 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της νυχτερινή βάρδιας. Έτσι, τα αστικά θα εκτελέσουν όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια από τις 09.00 μέχρι τις 21.00.

Δεν κυκλοφορούν τα τρένα

Από την πλευρά του ο ΟΣΕ ανακοίνωσε ότι αδυνατεί να εξασφαλίσει την κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου λόγω της απεργίας της ΓΣΕΕ & της ΠΟΣ.

Έτσι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σεβόμενη το επιβατικό κοινό, ενημερώνει πως δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιό της.

Ούτε το Κρατικό Θέατρο λειτουργεί

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος λόγω της απεργίας ανακοίνωσε ότι δε θα πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις της Τετάρτης (σήμερα), δίνοντας ωστόσο τη δυνατότητα της επιστροφής ή αλλαγής των εισιτηρίων, που έχουν ήδη εκδοθεί.

Το χρονικό διάστημα εξαργύρωσης ή αλλαγής των εισιτηρίων τους ορίζεται από την επομένη της απεργίας 29/11 έως τις 5/12. Δεν θα πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις: «Ορφανά» στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών «Χειμωνιάτικο παραμύθι» στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. «Περιμένοντας τον Γκοντό» στο Βασιλικό Θέατρο «Καληνύχτα Μαργαρίτα» Στη Μονή Λαζαριστών – Σκηνή Σωκράτης Καραντινός «Υπέρ Ελλάδος» στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών Για πληροφορίες επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα: 2315200200.

Κάλεσμα από την ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, στην 24ωρη γενική απεργία και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, στις 11 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, με κεντρικό σύνθημα «απεργούμε-αγωνιζόμαστε-διεκδικούμε»,
«Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας απαιτεί, μεταξύ άλλων, “κατάργηση φοροεπιδρομής, 751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εργασία για όλους, καθώς και δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς καμία περικοπή σε συντάξεις και παροχές”» αναφέρει η ΓΣΕΕ.

Τι διεκδικεί μεταξύ άλλων η ΓΣΕΕ:

•751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό
•Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας
•Εργασία για όλους
•Καθολική κοινωνική πρόνοια
•Κατάργηση φοροεπιδρομής
•Ακατάσχετη πρώτη κατοικία

Χωρίς Μέσα Μεταφοράς η Αθήνα

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών εξήγγειλαν με τη σειρά τους 24ωρη απεργία για τις 28 Νοεμβρίου, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Έτσι, ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του μετρό και του ΗΣΑΠ. Ακινητοποιημένο θα μείνει και το Τραμ.

Σημειώενεται ότι η 24ωρη απεργία ισχύει και για τα τρόλεϊ, ενώ τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την αρχή της βάρδιας έως τις 9 το πρωί, και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.