Οι  αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 56χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού / Κεντρική Αποθήκη Υλικού, για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο υπάλληλος που συνελήφθη από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ, ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων: «Παρέλαβα εν γνώσει μου την ανευρεθείσα ποσότητα ναρκωτικών από τον … με σκοπό να την εισαγάγω στην Κεντρική Αποθήκη Υλικού φυλακών, χωρίς να γνωρίζω όμως τον παραλήπτη».

.Πρόκειται για σωφρονιστικό το όνομα του οποίου έχει συμπεριληφθεί ως κατηγορούμενου σε δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος 401 δραστών από το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου το 2019, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης με δραστηριότητα στην παράνομη διακίνηση, κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών.

Μαζί του συνελήφθη και ένας 43χρονος ο οποιος φέρεται να τον προμήθευε με ναρκωτικά, κάτι το οποίο παραδέχθηκε κατά την απολογία του.

Από παλιά γνώριμος των Αρχών

Και ο 43χρονος είναι παλιός γνώριμος των Αρχών, καθώς έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για «κλοπή και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής» καθώς και για τον «νόμο περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις», αδικήματα για τα οποία έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης σε καταστήματα κράτησης της χώρας.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια έκτισης της ποινής του τιμωρήθηκε πειθαρχικά για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών σε κατάστημα κράτησης, όπου είχε φυλακιστεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πριν από μερικά 24ωρα, στις 19/3/2024, έγινε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία στις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ.. Σε αυτήν την καταγγελία, κατονομαζόταν ο σωφρονιστικός υπάλληλος ως το πρόσωπο που εισήγαγε -λόγω της ιδιότητάς του- ναρκωτικά και κινητά στις φυλακές Κορυδαλλού, μέσα από την κεντρική αποθήκη υλικού όπου εργαζόταν, κατόπιν «παραγγελιών» που δεχόταν από τους κρατούμενους.

Πώς έπεσαν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Ο εν λόγω σωφρονιστικός τέθηκε υπό παρακολούθηση από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., έτσι ώστε να διαπιστωθεί η δράση του.
Κατά την παρακολούθηση, εντοπίστηκε το βράδυ της Κυριακής 24/3/2024, στις 23:45, να κινείται με το αυτοκίνητό του στον Κορυδαλλό, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη.

Ξαφνικά, στάθμευσε προσωρινά με «αλάρμ» το όχημά του, βγήκε απ’ αυτό και τότε τον πλησίασε με τα πόδια ο συγκατηγορούμενός του. Οι δυο τους ξεκίνησαν να συνομιλούν και ταυτόχρονα ο 43χρονος του έδωσε με το χέρι του ένα αντικείμενο μικρών διαστάσεων και αμέσως απομακρύνθηκε από το σημείο.

Τότε ο σωφρονιστικός υπάλληλος μπήκε και πάλι στο αυτοκίνητό του και κινήθηκε προς την είσοδο της Κεντρικής Αποθήκης Υλικού του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού. Φτάνοντας εκεί, πάρκαρε ακριβώς έξω από την πύλη, στην οδό Νικηφορίδη 24.

Οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν τον ακινητοποίησαν πριν προλάβει να μπει στην Κεντρική Αποθήκη Υλικού και του έκαναν ​ σωματική έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, μία νάιλον διάφανη σακούλα που περιείχε 2 μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 6,7 γραμμαρίων περίπου, και μια καρτέλα με 8 δισκία 1mg, με την ένδειξη «XANAX UPJOHN HELLAS EΠΕ».

Σε έρευνα στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο καρτέλες με 10 δισκία 1mg και δύο δισκία του 1 mg, αντίστοιχα με την ένδειξη «XANAX UPJOHN HELLAS EΠΕ».