Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 37χρονος πατέρας ο οποίος ξέχασε για επτά ώρες το μόλις 5,5 μηνών βρέφος του μέσα στο αυτοκίνητο την περασμένη Τρίτη 9 Μαϊου.

Ο 37χρονος έφτασε λίγο μετά τις 09:00 στον ανακριτή της Άρτας, εμφανώς συντετριμμένος με σκυμμένο το κεφάλι και καλυμμένο με κουκούλα. Στο πλευρό του ήταν οι συνάδελφοί του, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο σε μία κίνηση συμπαράστασης.

Οι συνάδελφοι του 37χρονου είπαν στους δημοσιογράφους ότι έχουν συγκλονιστεί από το γεγονός, έκαναν λόγο για έναν πολύ καλό άνθρωπο, συνάδελφο και πως οι προσευχές τους είναι κοντά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό περιβάλλον, η 27χρονη σύζυγός του είχε εκφράσει την επιθυμία να είναι μαζί του στον ανακριτή όμως αυτό δεν συνέβη.

Η κηδεία του άτυχου βρέφους θα γίνει σήμερα στην Άρτα. Η ονοματοδοσία (βάπτιση) και η κηδεία του μωρού θα τελεστούν στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στην Άρτα.

«Θα ήθελα να μη ζω εγώ και να ζει το παιδί μου»

«Ήταν ιδιαίτερα κουρασμένος από τους πόνους του μωρού, που έβγαζε δόντια και είχε κολικούς. Σταμάτησε να πάρει έναν καφέ και για εκείνον και για τη γυναίκα του, με το παιδί στο πίσω κάθισμα. Εκείνη την ώρα σταμάτησε το μυαλό του. Ήταν αγχωμένος με τη δουλειά του. Πίστευε ότι είχε πάει το παιδί στον βρεφικό σταθμό κι όταν το μεσημέρι τον πήρε η γυναίκα του και του είπε “πού είναι το παιδί;”, της απάντησε “στον βρεφικό σταθμό”», δήλωσε στο Star ο δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Λαμπράκης.

Μάλιστα, ο κ. Λαμπράκης αποκάλυψε πως μόλις άκουσε την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος, ο 37χρονος του είπε: «Αισθάνομαι ένας άχρηστος άνθρωπος. Θα ήθελα να μη ζω εγώ και να ζει το παιδί μου».

Ο δικηγόρος σημείωσε επίσης  ότι «Η αγάπη των δύο γονιών θα ξεπεράσει το θάνατο του παιδιού. Το παιδί δεν κοιμήθηκε το βράδυ γιατί είχε κολικούς και έβγαζε δόντια και έμειναν όλο το βράδυ ξύπνιοι. Υπήρχε και το άγχος της εργασίας. Ήταν μία δύσκολη μέρα για αυτόν. Η γυναίκα πριν λίγες μέρες είχε ένα τροχαίο ατύχημα μαζί με το παιδί και δεν ήθελε να οδηγεί», είπε χαρακτηριστικά.

Το τηλεφώνημα, που συνέβαλε στην τραγωδία

Όπως εξήγησε και στον ανακριτή ο πατέρας του βρέφους, καθώς πήγαινε την κόρη του στον βρεφονηπιακό σταθμό δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από συνάδελφό του στον ΔΕΔΔΗΕ που τον αποσυντόνισε. Του είπε να σπεύσει στο γραφείο για να πάνε επειγόντως στη Λευκάδα, απ’ όπου είχαν λάβει κλήση για βλάβη.

Έπειτα από αυτό φέρεται να ξέχασε τελείως ότι έχει ακόμα το μωρό μαζί του, το οποίο κοιμόταν στο καρεκλάκι του. Ο 37χρονος έφτασε με το αυτοκίνητό του κοντά στον βρεφονηπιακό σταθμό, όμως αντί να σταματήσει και να αφήσει το παιδί, συνέχισε, έφτασε στη δουλειά του, πάρκαρε το αυτοκίνητό του κι έφυγε άρον άρον με υπηρεσιακό όχημα για τη Λευκάδα.