Αναστατώθηκε το κέντρο του Πειραιά, όταν ένας συτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στην είσοδο πολυκατοικίας όπου στεγάζονται γραφεία στην οδό Φίλωνος με αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρές υλικές ζημιές το κτίριο και παρακείμενα καταστήματα.

Λόγω του συμβάντος η Φίλωνος αποκλείστηκε από την αστυνομία, ενώ στο σημείο έφτασε και κλιμάκιο του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα, κοντά στα δικαστήρια. Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη που κατέστρεψε ολοκληρωτικά κατάστημα που βρίσκεται στο ισόγειο της πολυκατοικίας. Τα παρακάτω βίντεο είναι χαρακτηριστικά των καταστροφών που προκάλεσε ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Σύμφωνα με τους πυροτεχνουργούς, ο μηχανισμός αποτελείτο από βραδύκαυστο φυτίλι, κοινό πυροκροτητή και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης.
«Η καταστροφή είναι τεράστια», λέει η ιδιοκτήτρια του καταστήματος

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος που καταστράφηκε ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ τα εξής: «Είναι μεγάλες οι ζημιές και η καταστροφή τεράστια. Ακουσα την έκρηξη, αλλά δεν φαντάστηκα ότι θα ήταν τέτοια η ένταση. Υπάρχει κάμερα, δεν ξέρω ποιος είναι ο στόχος. Υπάρχουν γραφεία και καταστήματα στην περιοχή».

Άστεγος σώθηκε από θαύμα

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, κοντά στο σημείο της έκρηξης βρισκόταν ένας άστεγος ο οποίος για καλή του τύχη δεν τραυματίστηκε, ενώ γενικότερα δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός περαστικού.

Από την ισχυρότατη έκρηξη προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές τόσο σε παρακείμενα κτίρια όσο και σε ακτίνα περίπου 300 μέτρων. Σημειώνεται πως και τον Ιούλιο του 2020, σημειώθηκε έκρηξη στο ίδιο σημείο.

Κάτοικοι της περιοχής δεν αποκλείουν η έκρηξη να σχετίζεται με το κύμα διώξεων εναντίον οργανωμένων συμμοριών και ομάδων χούλιγκανς, που με αυτό τον τρόπο θέλουν να προβούν σε αντίποινα, ίσως και να εκφοβίσουν τους λειτουργούς της δικαιοσύνης. Όλα αυτά, διότι δεν προκύπτουν στοιχεία για άλλα κίνητρα ή ξεκαθάρισμα λογαριασμών.