Σε νοσοκομεία με… βαρυστομαχιά και άλλες διαταραχές οδηγήθηκαν πολλοί κάτοικοι της Λάρισας, αλλά και άλλων περιοχών της χώρας μετά από υπερβολικό φαγητό ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το onlarissa.gr, το απότομο και υπερβολικό φαγοπότι μετά από ημέρες νηστείας λόγω Μεγάλης Εβδομάδας, φαίνεται πως έπεσε βαρύ στους Λαρισαίους, με αρκετούς εξ αυτών να οδηγούνται εχθές, Κυριακή, στα επείγοντα του εφημερεύοντος Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Λάρισα: Μετά τη νηστεία η… υπερκατανάλωση

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ δέχθηκε αρκετές κλήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της Κυριακής, ενώ χρειάστηκε διακομιδή για πάνω από δέκα άτομα.

Ανάμεσα σε όσους χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο, άνδρες και γυναίκες διαφόρων ηλικιών, τόσο από την πόλη της Λάρισας, όσο και από χωριά του νομού, τα οποία είχαν επισκεφθεί για τον παραδοσιακό εορτασμό του Πάσχα.

Ανάλογα περιστατικά αναφέρθηκαν και από άλλες περιοχές της χώρας, καθώς οι άνθρωποι έπεσαν ε τα μούτρα στα ψητά κι στα γεμιστά αμνοερίφια, στις λαμπρόπιτες, στα κουλούρια, στα τσουρέκια, στα κόκκινα αυγά και στα σιροπιαστά γλυκά. Όλα αυτά με τη συνοδεία κρασιών, τσίπουρου και μπίρας δημιούργησαν εκρηκτικές καταστάσεις στους ανθρώπινους οργανισμούς.

Τέτοιο φαγοπότι  με τόσο μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων είχε να σημειωθεί αρκετά χρόνια, λόγω της πανδημίας. Οι εικόνες στα τραπέζια θύμιζαν ανθρώπους, που έπεφταν με τόση λαιμαργία στα φαγητά σαν να προέρχονταν από μέρες Κατοχής ή από μακρά πείνα.

Μερικοί μάλιστα σχολίασαν ότι αυτά τα συμπτώματα των διαταραχών είναι σαν να πρόκειται για την εκδίκηση των αμνοεριφίων.