Ο Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε για την τεράστια καταστροφή του σιδηροδρομικού δικτύου και για τον στόχο…

Ο Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε για την τεράστια καταστροφή του σιδηροδρομικού δικτύου και για τον στόχο της κυβέρνησης να μην αυξηθούν τα διόδια.

Σε συνέντευξή του στους «Αταίριαστους», στον ΣΚΑΪ, είπε επίσης πως σε βάθος τετραετίας στόχος είναι να κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης 1300 νέα λεωφορεία.

«Η βούληση της κυβέρνησης, όπως έχει εκφραστεί σε διαδοχικές συναντήσεις με τους παραχωρησιούχους, είναι να συνεκτιμήσουν την τρέχουσα πραγματικότητα και τις έκτακτες καταστάσεις και κρίσεις, στις οποίες το δημόσιο και οι πολίτες δεν μπορούν να επωμιστούν το σύνολο του κόστους.

Όλες οι συζητήσεις που κάναμε ήταν προς αυτή την κατεύθυνση.

Βέβαια, στις συμβάσεις που έχει υπογράψει η ελληνική Πολιτεία με τους παραχωρησιούχους, οι τελευταίοι έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν τα διόδια κάθε 1η του έτους, κατά το ύψος του πληθωρισμού του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Φέτος, για παράδειγμα, οι παραχωρησιούχοι θα μπορούσαν να αυξήσουν τα διόδια κατά 12%. Αυτό όμως δεν έχει γίνει.

Να αναφέρω, επίσης, ότι, αν η Πολιτεία τούς επιβάλλει να μην αυξήσουν τα διόδια, οφείλει να αποζημιώσει τους παραχωρησιούχους με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό», δήλωσε ο υπουργός.

Δείτε στο βίντεο τι είπε για το σιδηροδρομικό δίκτυο και την αποκατάσταση των καταστροφών που έχει υποστεί:



Το άρθρο Σταϊκούρας: «Στόχος είναι να μην αυξηθούν τα διόδια – Έρχονται 1300 νέα λεωφορεία» εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.