Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 61 ετών, ο ηθοποιός Αίας Μανθόπουλος, που αγαπήθηκε από το κοινό για τον ρόλο του στην τηλεοπτική σειρά του MEGA “Δύο Ξένοι”.

Σύμφωνα με πληροφορίες καθώς ο Αίαντας Μανθόπουλος ήταν εγκεφαλικά νεκρός και η οικογένειά του έλαβε την απόφαση να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων.

Ο γνωστός ηθοποιός νοσηλευόταν από τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου “Αττικόν”, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη.

Δεν αντιμετώπιζε κάποιο χρόνιο πρόβλημα υγείας, ωστόσο το βράδυ της συγκεκριμένης ημέρας και ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στην Παιανία, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και οικείοι του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Αρχικά, εισήχθη στη ΜΕΘ, αλλά στη συνέχεια, επειδή πήγαινε καλύτερα, μεταφέρθηκε σε κανονικό θάλαμο νοσηλείας. Την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο, έπαθε υποτροπή και μπήκε ξανά στη ΜΕΘ, όπου και πάλευε για τη ζωή του -αλλά δεν τα κατάφερε. Οι γιατροί που τον εξέτασαν επιβεβαίωσαν ότι υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Το τελευταίο διάστημα ο Αίας Μανθόπουλος είχε αποτραβηχτεί από τα τηλεοπτικά δρώμενα, δίνοντας έμφαση στις τουριστικές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία, όπου διατηρούσε ξενοδοχειακή μονάδα.

Ποιος ήταν ο Αίας Μανθόπουλος

Ο Αίας Μανθόπουλος ήταν ανιψιός της Ειρήνης Παππα. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ οι σπουδές του πάνω στην υποκριτική έγιναν στη σχολή του Κάρολου Κουν. Είναι πατέρας ενός αγοριού.

Συνεργάστηκε με τον Μίνω Βολανάκη, με τον Greg Floy στη “Μήδεια” στα αγγλικά, σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, στη “Μάλα, η μουσική του ανέμου” του Νίκου Καρβέλα στο Θέατρο Παλλάς (2002), σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με πρωταγωνίστρια την Αννα Βίσση. Στον κινηματογράφο πρωταγωνίστησε στην ταινία “Κλοιός” του Κώστα Κουτσομύτη και ως γκεστ σταρ στην ταινία του Χάρη Ρώμα “Ροζ ολοταχώς”.

Ντούμπλαρε στα αγγλικά τις τελευταίες ταινίες του Νίκου Κούνδουρου “Η μπαλάντα ενός δαίμονα” (1992) και “Αντιγόνη” (1994). Έπαιξε στο σίριαλ “The Amphora” (“Το κυνήγι του Αμφορέα”) της κρατικής σουηδικής τηλεόρασης στα αγγλικά και στην αυστριακή τηλεταινία “Η αυτοκράτειρα Σίσσυ”. Συμμετείχε στο ντοκιμαντέρ “Love in the ancient world” με την Κάθλιν Τέρνερ στα αγγλικά, σε σκηνές από τη Λυσιστράτη, αλλά και στο “Ρόδα, τσάντα και κοπάνα” του Ομηρου Ευστρατιάδη, το 2011.

Στο βιογραφικό του συγκαταλέγονται ρόλοι σε ελληνικές σειρές όπως “Η βεντέτα” (1986), “Αφρικα” (1992), “Τρίτο στεφάνι” (1995),”Σοφία ορθή” (1996) “Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα” (2000), ενώ έκανε περάσματα από τους “Απαράδεκτους”, την “Αίθουσα του θρόνου”, τους “Στάβλους της Εριέττας Ζαΐμη”, τον “Κόκκινο κύκλο”, τα “Κωνσταντίνου και Ελένης” και “Κάποιος να τη φυλάει” (1994), σε σενάριο Ηλία Ψινάκη, με πρωταγωνίστρια τη Μιμή Ντενίση.

Γνώρισε τεράστια επιτυχία στο σήριαλ “Δύο Ξένοι”. Η τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση έγινε στο Κόκκινο Ποτάμι.