Ακολουθώντας την πρακτική των προκατόχων του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και περιοδεύοντας στα μπλόκα της βόρειας Ελλάδας, έφτασε πρώτα στο μπλόκο της Κουλούρας όπου και ανέβηκε σε τρακτέρ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε σε ένα από τα τρακτέρ για να χαιρετήσει έναν από τους αγρότες και στη συνέχεια κατέβηκε για να συνομιλήσει μαζί τους, θυμίζοντας ανάλογες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Την επίσκεψη Κασσελάκη στην Κουλούρα είχε προετοιμάσει η βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία έφτασε πρώτη στο μπλόκο. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνδικαλιστής αγρότης την υποδέχτηκε προσφωνώντας την «κα Υπουργέ καλωσήρθες».

Ένας από τους αγρότες επέδωσε στον κ. Κασσελάκη έγγραφο με τα αιτήματα των αγροτών, λέγοντας ότι δεν έχουν πληρωθεί ακόμα για ζημιές του 2023 και ότι πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ. “Το μόνο μας όπλο, είναι αυτό” είπε ο αγρότης δείχνοντας το τρακτέρ του και ζήτησε από τον κ. Κασσελάκη να “βάλει πλάτη”.

Ο κ. Κασσελάκης τους απάντησε ότι ο ΕΛΓΑ πρέπει να παραμείνει δημόσιος και ότι πρέπει να εξασφαλιστεί μια σταθερότητα για το εισόδημά τους.

Ωστόσο, από μερίδα αγροτών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε επικρίσεις για το γεγονός ότι βρέθηκε σε αυτό το μπλόκο, το οποίο μεταξύ των αγροτών λέγεται ότι εκφράζει συμφέροντα μεγάλων γεωργικών μονάδων και μεγάλων συμφερόντων.

Για το λόγο αυτό ο κ. Κασσελάκης  αμέσως μετά αποφάσισε να μεταβεί και στο Μακροχώρι όπου έχουν παραταχθεί και εκεί μικρομεσαίοι αγρότες.