Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 με τη μεγάλη παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στη Θεσσαλονίκη παρελαύνουν πεζοπόρα στρατιωτικά τμήματα, η μαθητιώσα νεολαία και εκπρόσωποι εθνοπατριωτικών συλλόγων και σωματείων.

Στην Αθήνα έγινε η επίσημη έπαρση της Εθνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ενώ στις 10:00 αρχίζει η επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β’, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας.

Στις 11:00 θα ξεκινήσει η παρέλαση τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώπιον της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν σήμερα στην Αθήνα λόγω της στρατιωτικής παρέλασης.

Από τις 6:00 ώρα μέχρι το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης βρίσκεται σε ισχύ
προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, και απαγόρευση στάσης και απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στις κάτωθι οδούς και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Πεζοπόρα τμήματα και μαθητιώσα νεολαία στη Θεσσαλονίκη

Κορύφωση των εκδηλώσεων σήμερα και στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου, με την μαθητική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου με κατάληξη τον Λευκό Πύργο.

Η μαθητική παρέλαση θα ξεκινήσει στις 12.15 και θα συμμετάσχουν επίσης πολιτικά και στρατιωτικά τμήματα.

Προηγήθηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Αχειροποιήτου, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλόθεου, ενώ στις 11.30 θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ισχύουν από χθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με απαγόρευση στάθμευσης στους δρόμους γύρω από την παρέλαση.