Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής τόσο στη Θεσσαλονίκη στο ΑΠΘ, όσο και στην Αθήνα, στην Ιερά Οδό έξω από τη Γεωπονική Σχολή, όπου οι ταραξίες έκαψαν δύο λεωφορεία και ένα Ι.Χ.

Με ρίψη μολότοφ και άλλων αντικειμένων, κουκουλοφόροι συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και τους απώθησαν. Από τις μολότοφ προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, τα οποία απομακρύνθηκαν μετά τη λήξη των επεισοδίων.

Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε για να σβήσει φωτιές που έβαλαν άγνωστοι σε κάδους απορριμμάτων, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε άτομο με αναπνευστικά προβλήματα.

Αθήνα: Επεισόδια έξω από τη Γεωπονική – Κάηκαν δύο λεωφορεία και ένα ΙΧ

Παράλληλα, σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη Γεωπονική Σχολή, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, με αποτέλεσμα στο σημείο να υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και να έχει κλείσει η Λεωφόρος Αθηνών.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες του MEGA, γύρω στη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής και ενώ γινόταν συναυλία με την συμμετοχή περισσότερων από 1.000 ατόμων εντός του πανεπιστημίου, ομάδα 40 ατόμων βγήκε από το πανεπιστήμιο και έβαλε φωτιά σε κάδους και προξένησε ζημιές σε καταστήματα που βρίσκονταν κοντά. Μάλιστα έκαψαν δυο λεωφορεία και ένα ΙΧ.

Η αστυνομία επενέβη άμεσα με την συμμετοχή της ομάδας ΔΙΑΣ και των ΜΑΤ όπου έσπευσαν στο σημείο. Αρχικά απέκλεισαν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στην συνέχεια τα άτομα απωθήθηκαν με χημικά από τους αστυνομικούς μέσα στο πανεπιστήμιο.

Στην συνέχεια τα άτομα αυτά βγήκαν πάλι έξω και συνεχίστηκε ο «πόλεμος» με πέτρες, μολότοφ και ξύλα. Στις 4:30 το πρωί αποδόθηκε η κυκλοφορία στα αυτοκίνητα, ενώ στο σημείο παραμένει για λόγους ασφαλείας μικρή αστυνομική δύναμη.

Δεν είναι φοιτητές οι ταραξίες

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Νίκος Ρήγας ανέφερε:  «Είναι ένα περιστατικό που το έχουμε ξαναδεί βράδια σε χώρους που γίνονται συναυλίες ή άλλες εκδηλώσεις.

Αμέσως κινήθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας για να μην έχουμε περαιτέρω έκτροπα. Αυτοί δεν είναι φοιτητές είναι άτομα που παρεισφρέουν μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους»