Ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής και πρώην άσσος του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπεργκ ανακοίνωσε πως βάζει τέλος στην…

Ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής και πρώην άσσος του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπεργκ ανακοίνωσε πως βάζει τέλος στην καριέρα του στα 37 του χρόνια.

Ο Σουηδός ποδοσφαιριστής αποφάσισε να τερματίσει την καριέρα του έξι αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, λόγω ενός τραυματισμού που είχε στην πλάτη,  σε ματς της Γκέτεμποργκ.

Τελευταία φορά που αγωνίστηκε ήταν στις 27 Αυγούστου, στο ντέρμπι εναντίον της Χάκεν, που έληξε με νίκη της ομάδας του.

Ο ίδιος δήλωσε:

«Ήταν τιμή. Αισθάνομαι τεράστια ευγνωμοσύνη για όσα έχω ζήσει σε αυτή την ομάδα. Είναι πολύ συγκινητικό για μένα, σκέφτηκα πολλά πράγματα τις τελευταίες μέρες. Η Γκέτεμποργκ σημαίνει πολλά για μένα και την καριέρα μου.

Ήταν προφανές πως θα επιστρέψω στο σπίτι μου, και γι’ αυτό είναι τόσο σκληρό όταν αυτό τελειώνει».

Ωστόσο, μέχρι τις 7 Οκτωβρίου που θα πει το επίσημο «αντίο» στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Σίριους, θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας του.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Μπεργκ έχει φορέσει επίσης τη φανέλα των Τόρσμπι, Χρόνινχεν, Αμβούργο, Αϊντχόφεν, Αλ Αΐν και Κρασνοντάρ, ενώ έχει και 90 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Σουηδίας, πετυχαίνοντας 24 γκολ.

Η πορεία του στον Παναθηναϊκό

Ανεξίτηλο έχει μείνει το πέρασμα του Μάρκους Μπεργκ από την Ελλάδα, φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού από το 2013-2017.

Ο Σουηδός παίκτης έπαιξε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού 151 φορές σε Ελλάδα και Ευρώπη, σκοράροντας 95 φορές σε 66 ματς.

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια μοίρασε 24 τελικές πάσες στους συμπαίκτες του, αποτελώντας έναν από τους πιο αγαπημένους παίκτες των φιλάθλων του «τριφυλλιού».

Δείτε παρακάτω όλα τα γκολ που πέτυχε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού:

Το άρθρο Μάρκους Μπεργκ: Ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του στα 37 του χρόνια (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.