Την πρόκριση στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισαν ΟΦΗ και Αστέρα Τρίπολης με…

Την πρόκριση στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισαν ΟΦΗ και Αστέρα Τρίπολης με τις εκτός έδρας νίκες που πέτυχαν απέναντι σε Χανιά και Καμπανιακό αντίστοιχα.

Το ματς της ημέρας έγινε στα Χανιά όπου ο ΟΦΗ πήρε την πρόκριση έπειτα από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι. Οι Ηρακλειώτες επιβλήθηκαν με 5-3 σε ένα ματς που τα είχε όλα.

Ο Αμπάντα στο 29′ άνοιξε το σκορ για τον ΟΦΗ και στο 43′ ο Φελίπε έκανε το 0-2.

Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και έφεραν το ματς στα ίσια μέσα σε επτά λεπτά στο β’ μέρος.

Ο Νταμπράουσκας έκανε αλλαγές, ο ΟΦΗ πήρε τα ηνία και επανέκτησε γρήγορα προβάδισμα δύο τερμάτων.

Ο Μοσκέρα στο 61′ βρέθηκε σε θέση βολής και έκανε το 3-2 ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Κολομβιανός με εντυπωσιακό πλασέ έκανε το 4-2.

Τρία λεπτά αργότερα τα Χανιά μείωσαν εκ νέου σε 4-3 με τον Σερβιλάκη και μπήκαν ξανά στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Το ματς για τον ΟΦΗ «κλείδωσε» στο 78′ με τον απόλυτο MVP, Μοσκέρα να μοιράζει την ασίστ στον Ριέρα και τον Ισπανό σε κενή εστία να κανει το τελικό 5-3.

Μελανό σημείο για τους Ηρακλειώτες η αποβολή του Μεγιάδο στις καθυστερήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι θα απουσιάσει από το επόμενο ματς Πρωταθλήματος.

Χανιά (Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Νίκολιτς (82’ Κατσούρρι), Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Σερβιλάκης, Τσορνομάζ, Τσέλιος (66’ Ντίας), Λεμονής (82’ Μπουρσέλης), Μανουσάκης, Μιούλερ, Μάναλης (60’ Βουό)

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Λάρσον, Aμπάντα, Βούρος, Λαμπρόπουλος (71’ Γιαννούλης), Πασαλίδης, Μεγιάδο, Τοράλ (57’ Μοσκέρα), Γαγιέγος (57’ Ριέρα), Φελίπε (71’ Νέιρα), Γκλάζερ.

Καμπανιακός, Αστέρας Τρίπολης

Με ανατροπή ο Αστέρας Τρίπολης

Τα χρειάστηκε ο Αστέρας Τρίπολης απέναντι στον μαχητικό Καμπανιακό, όμως, πάτησε γκάζι στο β’ μέρος και κατάφερε να επικρατήσει με 3-1 της ομάδας της Χαλάστρας στο γήπεδο του Μακεδονικού και πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης για τους «16».

Οι Χαλαστρινοί αγωνιζόμενοι χωρίς άγχος έβαλαν δύσκολα στην ομάδα της Τρίπολης και, μάλιστα, κατάφεραν να προηγηθούν στο 20′ με τον Πόζογλου.

Οι Αρκάδες αντέδρασαν γρήγορα και στο 25’ ο Κρέσπι με κεφαλιά έγραψε το 1-1 ύστερα από ωραία σέντρα του Καλτσά και στο β’ μέρος με τις αλλαγές του Μίλαν Ράσταβατς πήραν τα ηνία.

Στο 54′ ο Μάντζης έγραψε το 1-2 για τους Αρκάδες και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μιριτέλο διαμόρφωσε το 1-3 «τελειώνοντας» ουσιαστικά το ματς.

Το πρόγραμμα της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας

Σάββατο 7/10

Αχαρναϊκός-Κηφισιά 0-2

Μικρασιατικός-Πανσερραϊκός 0-2

ΠΑΣ Γιάννινα-ΝΠΣ Βόλος 1-2

Δευτέρα 9/10

Καμπανιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-3

Χανιά-ΟΦΗ 3-5

Τα υπόλοιπα ζευγάρια της 5ης φάσης:

Πανθρακικός/Εθνικός ή Γιούχτας – Ατρόμητος

Διαγόρας-Παναιτωλικός

Λεβαδειακός ή Αιολικός/Αναγέννηση Καρδίτσας – Λαμία

Προκρίνονται άνευ αγώνα στην 6η φάση:

Athens Kallithea FC, Νίκη Βόλου, ΑΕΛ

Το άρθρο Κύπελλο Ελλάδας: Ματσάρα με νικητή τον ΟΦΗ στα Χανιά-Πρόκριση του Αστέρα Τρίπολης στη Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.