Ηλιόλουστες θα είναι οι επόμενες μέρες με την θερμοκρασία να φτάνει στους 30 βαθμούς Κελσίου το Σαββατοκύριακο, ενώ από Δευτέρα θα επικρατήσουν νοτιάδες με πιθανή έλευση αφρικανικής σκόνης.

Όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι την Δευτέρα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις και η θερμοκρασία τοπικά στα ηπειρωτικά πιθανώς να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο θα κυμαίνεται γύρω στους 25 με 28 βαθμούς η μέγιστη.

Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επικρατήσουν νοτιάδες, θα έχουμε μεταφορά σκόνης από την Αφρική και τοπικές βροχές που στην αρχή τουλάχιστον θα είναι λασποβροχές.

Στα μέσα της εβδομάδας θα ξεκινήσει και μια σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, που θα επανέλθει περίπου στα κανονικά για την εποχή επίπεδα προς το τέλος της εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις στα δυτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου, λίγο χαμηλότερα στα νησιά του Αιγαίου όπου ο βοριάς θα είναι ενισχυμένος, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 27 με 28 βαθμούς.