Ο άσχημος καιρός, που έφερε μια γερή μπόρα ήταν η αιτία για να μην ολοκληρωθεί η περιφορά του Eπιταφίου της Ιεράς Μητρόπολης Κέρκυρας.

Πλήθος πιστών από νωρίς είχε συγκεντρωθεί στις εκκλησίες και τα καντούνια με τα κεριά του για να παρακολουθήσει την περιφορά του επιταφίου.

Η πομπή του Επιταφίου ξεκίνησε κανονικά, έφτασε μέχρι το Λιστόν η πρώτη Φιλαρμονική, αλλά η βροχή δεν επέτρεψε να συνεχιστεί, προς απογοήτευση των χιλιάδων επισκεπτών αλλά και των Κερκυραίων.

Η βροχή στην Κέρκυρα είχε αρχίσει από νωρίς. Σήμερα, Μ. Σάββατο, στην Κέρκυρα κάτοικοι και επισκέπτες περιμένουν με αγωνία το έθιμο των μπότηδων.

Φέτος μάλιστα παρατηρείται μεγάλη κοσμοσυρροή, καθώς δεν υπάρχουν περιορισμοί για Κορωνοϊό, με επισκέπτες να φτάνουν στο νησί από πολλές περιοχές της χώρας, αλλά και από το εξωτερικό.

Σε χωριό της Κέρκυρας ο Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που βρίσκεται στην Κέρκυρα για τις ημέρες του Πάσχα, παρακολούθησε την περιφορά του Επιταφίου σε ένα χωριό, όπου μάλλον δεν έφτασε η μπόρα.

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε story στο instagram από τον Επιτάφιο ο οποίος, όπως τονίζεται, έλαβε χώρα σε χωριό της Κέρκυρας. Ήταν μαζί με την σύζυγο του, Περιστέρα Μπαζιάνα, με τα παιδιά τους και φίλους του ζευγαριού.