Θλίψη, αντιδράσεις και προβληματισμό προκάλεσε η χθεσινή τραγωδία στον Πειραιά όπου βρήκε τραγικό θάνατο ένας 31χρονος αστυνομικός όταν κατέρρευσε μέρος κτιρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εκδοθεί ηλεκτρονική άδεια για μικρές εργασίες από τον Δήμο Πειραιά για το κτίριο της οδού Νεωρίου κοντά στο Πασαλιμάνι, στο οποίο εκτελούνταν εργασίες ανακαίνισης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργάτες επιχειρούσαν να ρίξουν έναν τοίχο στο κτίριο και χτύπησαν μια κεντρική δοκό, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ολόκληρο τμήμα και να σκοτώσει τον 31χρονο. Ο άτυχος αστυνομικός, που τη στιγμή της κατάρρευσης εκτελούσε εργασίες, προσπάθησε να πηδήξει σε ένα φορτηγό για να σωθεί, αλλά έπεσε ο τοίχος και τον πλάκωσε.

Να σημειωθεί ότι ο άτυχος αστυνομικός εργαζόταν παράλληλα σε φορτηγό, όταν βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, προκειμένου να συμπληρώσει το μεροκάματό του.

Για το αδιανόητο αυτό περιστατικό συνελήφθησαν ο εργολάβος και επτά εργάτες.

Ο εργολάβος κατηγορείται για εργατικό ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, αλλά και για την οικοδομική νομοθεσία. Ταυτόχρονα συνελήφθησαν και οι εργάτες για την οικοδομική νομοθεσία, γιατί δούλευαν εισπράττοντας αδήλωτα χρήματα.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ οι συλληφθέντες αναμένεται να παραπεμφθούν από τον εισαγγελέα Πειραιά σε ανακριτή.

Οι δυσκολίες του 31χρονου αστυνομικού

Η τραγωδία στο Πασαλιμάνι αποκάλυψε στο πρόσωπό του 31χρονου ειδικού φρουρού Αγαθάγγελου Παπαδόπουλου τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοι στις μεγάλες πόλεις και ειδικά στην Αττική, για να επιβιώσουν αφού οι χαμηλοί μισθοί οδηγούν πολλούς από αυτούς να αναζητούν συμπληρωματικό μεροκάματο για να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Ο άτυχος αστυνομικός εργαζόταν ως οδηγός σε φορτηγό και ήταν έξω από το κτήριο της οδού Νεωρίων όταν αυτό κατέρρευσε με τα μπάζα να καταπλακώνουν το όχημα και τον ίδιο να βρίσκει τραγικό θάνατο

Διαμαρτυρίες για τις αμοιβές αστυνομικών

Για το περιστατικό εκφράζονται έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από συνδικαλιστές της αστυνομίας, που τονίζουν ότι πολλοί συνάδελφοί τους με οικογένειες και παιδιά αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα με τις αμοιβές, που παίρνουν με αποτέλεσμα να αναζητούν δεύτερη εργασία.

Επίσης εκφράζεται διαμαρτυρία για το γεγονός ότι αποσπασμένοι αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της περιφέρειας, που εστάλησαν να υπηρετήσουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, λόγω εκτάκτων αναγκών αμείβονται με ποσά άνω των 4.000 ευρώ τον μήνα, κάτι, που αποτελεί σκάνδαλο για τους μόνιμους συναδέλφους τους, που παίρνουν 1.200 ευρώ.