– Με αποστολή SMS στον κωδικό 6 η επίσκεψη σε υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους.-

– Επανέρχεται η ερασιτεχνική αλιεία για όσους μένουν σε παραλιακές περιοχές.-

– Στα πάρκα μετάβαση μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.-

Οι αλλαγές στα  μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα το απόγευμα μετά τις εισηγήσεις, που προέκυψαν από την πολύωρη συνεδρίαση των ειδικών.

Όλα ήταν αναμενόμενα, όπως το άνοιγμα φαρμακείων κ.λ.π. , αλλά δεν τόλμησε η κυβέρνηση να προχωρήσει σε άρση της απαγόρευσης μετακίνησης από δήμο σε δήμο και πέρα από τα 2 χιλιόμετρα.

Από την άποψη αυτή εκτιμάται ότι τα μέτρα είναι πολύ διστακτικά και ότι τελικά “ώδινεν όρος και έτεκε μυν…”

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Όπως είπε ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος  είναι αναγκαία η συστράτευση των πολιτών και κάλεσε να απέχουμε από νέους διχασμούς. «Οι αντοχές και τα κουράγια όλων λιγοστεύουν, η κόπωση όλων μπορεί να θολώνει κάπως την κρίση μας. Να πάρουμε δύναμη από αυτά που έχουμε καταφέρει. Εχουμε πάει καλύτερα από πολλές χώρες στον κόσμο και είμαστε η 26η χώρα στην ΕΕ σε κρούσματα».

Δωρεάν τεστ για όλους από τα φαρμακεία

Μαζικά δωρεάν rapid τεστ Covid 19 από τα φαρμακεία, ένα δωρεάν κάθε βδομάδα για κάθε πολίτη με το ΑΜΚΑ του, άνοιγμα αρχαιολογικών χώρων, επέκταση ωραρίου έως τις 21:00 όλες τις ημέρες και επαναλειτουργία κομμωτηρίων, ήταν ανάμεσα στα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος ο οποίος συμμετείχε στη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία.

Παράλληλα, ανέφερε ότι τον Απρίλιο θα εμβολιαστεί η ευπαθής ομάδα Α (60+) και το Μάιο η ευπαθής ομάδα Β, οι ειδικές επαγγελματικές ομάδες και ο γενικός πληθυσμός.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του απηύθυνε ένα «ευχαριστώ» προς τους πολίτες για την ατομική, συλλογική και εθνική ευθύνη που επέδειξαν, αλλά και ένα μεγάλο, διαρκές «ευχαριστώ» στο υγειονομικό προσωπικό, τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, του ΕΟΔΥ, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους εδώ και ένα χρόνο.

Είναι πολύ σημαντικό να εργάζεσαι για να φεύγει ο φόβος από τις ζωές των ανθρώπων, και δη των πιο ευάλωτων, επισήμανε εξάλλου, και να πάρει τη θέση της η ελπίδα για τη ζωή, η ελευθερία, πρόσθεσε.