“H ΕΡΤ είναι μία σταθερή αξία και ένα πολύπλευρο brant”τόνισε στην πρώτη της συνάντηση με τους τηλεοπτικούς συντάκτες,  η νέα διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ Κατερίνα Κασκανιώτη.

Την παρουσίασε σε θερμό κλίμα ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας, που έκανε και τις σχετικές συστάσεις.

Στο καλωσόρισμα του ο κ. Ζούλας, στάθηκε στο γεγονός ότι πρόκειται για την πρώτη γυναίκα διευθύνουσα σύμβουλο της ΕΡΤ. Αναφερόμενος ο κ. Ζούλας και στον στρατηγικό σχεδιασμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, χωρίς να αποκαλύψει πάρα πολλά, στάθηκε σε δύο σημεία: ότι πρόκειται να ενισχυθεί το αμιγώς ειδησεογραφικό κανάλι, το ΕΡΤNEWS, αλλά και το ΕRTFLIX.

Εστίασε και στους αριθμούς και τα ρεκόρ που καταρρίπτει η πλατφόρμα ERT FLIX επισημαίνοντας ότι κατά την περίοδο έναρξης της το 2017 την παρακολουθούσαν 5.000 χρήστες μηνιαίως, ενώ σήμερα καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, φτάνοντας μηνιαίως τις 12 εκατομμύρια θεάσεις, γεγονός που καταδεικνύει και τη μεγάλη αποδοχή της πλατφόρμας.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΕΡΤ τόνισε μεταξύ άλλων ότι « Η ΕΡΤ έχει ανάμεσα σε πολλούς άλλους δύο κεντρικούς στρατηγικούς στόχους για το αμέσως επόμενο διάστημα. Πρώτον, να επενδύσει και να ενισχύσει το ΕΡΤNEWS που είναι το πρώτο αμιγώς δημοσιογραφικό κανάλι της Ελλάδας και σε λίγο καιρό κλείνει τα δύο χρόνια λειτουργίας του. Ο δεύτερος στρατηγικός στόχος είναι να αναβαθμίσουμε την ψηφιακή μας πλατφόρμα το ERTFLIX που γεννήθηκε για να ανταποκριθεί σε έναν σύγχρονο τρόπο θέασης».

Η ΕΡΤ είναι ένα τρομερό brand με μοναδικό περιεχόμενο

Από την πλευρά της η κυρία Κασκανιώτη επισήμανε ότι η ΕΡΤ είναι μία σταθερή αξία στα μάτια της, που πραγματικά θέλει να είναι μέλος και την κάνει ιδιαίτερα χαρούμενη. Επεσήμανε ότι η ΕΡΤ είναι ένα τρομερό brand με μοναδικό περιεχόμενο ενώ σημείωσε ότι η ΕΡΤ είναι ανταγωνιστική κι αλλάζει το παράδειγμα με ποιοτικό πρόγραμμα και τεχνολογία αιχμής.

«Η ΕΡΤ είναι ένα πολύπλευρο brand, μοναδικό στην αγορά μας, το οποίο δεν στέκεται μόνο στην ενημέρωση, όπως όλοι γνωρίζετε, αλλά έχει κάνει τρομερά βήματα στον χώρο της ψυχαγωγίας με ένα περιεχόμενο που η δική μου η εμπειρία επιτρέπει και βοηθάει στο να καταλάβω πόσο αξιόλογο είναι».

Στο κενό που άφησε ο Γιώργος Γαμπρίτσος

Η Κατερίνα Κασκανιώτη ανεβαίνει …απευθείας στον 4ο όροφο του Ραδιομεγάρου στο κενό γραφείο που μήνες τώρα έχει αφήσει ο Γιώργος Γαμπρίτσος. Η νέα νομοθεσία που ψήφισε η Κυβέρνηση επιτρέπει τον μεταβατικό διορισμό ενός προσώπου σε θέση έως και την τελική κρίση που θα γίνει μετά την προκήρυξη της θέσης στην ΕΡΤ.

Η διαδικασία ακρόασης από την αρμόδια επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής μετατίθεται μετά την ενεργοποίηση των σχετικών διαδικασιών.

Ταυτόχρονα, υπάρχει και η εκκρεμότητα της αντικατάστασης του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου στο ΔΣ της ΕΡΤ. Η πρόταση της  εταιρείας είχε υποβληθεί στην Κυβέρνηση, η οποία καλείται να δώσει τέλος στην εκκρεμότητα.

Προέρχεται από την συνδρομητική τηλεόραση

Η Κατερίνα Κασκανιώτη διαθέτει σημαντική εμπειρία 24 ετών στη συνδρομητική τηλεόραση, ξεκινώντας από τη Multichoice και φθάνοντας έως τη Nova με τη σημερινή της μορφή.

Είναι, επίσης, παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών και πρόεδρος του WIFT GR, Women in Film and Television Greece (Γυναίκες στον Κινηματογράφο και στην Τηλεόραση-Ελλάδα).

Αναλαμβάνει το Ραδιομέγαρο έχοντας αποφασιστική αρμοδιότητα για μια σειρά ζητημάτων μεταξύ των οποίων και τη διαχείριση 60 «ζεστών» εκατομμυρίων ευρώ για το Πρόγραμμα, ενημερωτικό και ψυχαγωγικό.

Άλλα 60 εκατ. ευρώ διοχετεύονται για το μισθοδοτικό κόστος και ισόποσο ποσό περίπου για ανελαστικά και λειτουργικά έξοδα και επενδυτικές δραστηριότητες.

Η Κατερίνα Κασκανιώτη, που ήταν Pay TV Executive Director της Nova, είχε μιλήσει προ δύο ετών στην «Ώρα των Πρωταθλητών» για την «Ημέρα της Γυναίκας» και το σχετικό αφιέρωμα, που είχε γίνει, με μεγάλα ονόματα στο Novastars.

Reader Interactions