Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM χαρακτήρισε ανατριχιαστική την δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη για “υπουργούς που δολοφονούν παιδιά”.

Κληθείς να σχολιάσει την αποστροφή του λόγου του κ. Κασσελάκη ότι οι υπουργοί δολοφονούν παιδιά, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε:

«Εμείς δεν θέλουμε να πάμε έτσι μέχρι τις ευρωεκλογές, ούτε -το κυριότερο- μετά τις ευρωεκλογές, γιατί έχουμε ακόμη τρία χρόνια που η κυβέρνηση χρειάζεται να τρέξει όλο το υπόλοιπο του προγράμματός της και να λύσει όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα και η αντιπολίτευση να αντιπροτείνει κάνοντας προφανώς σκληρή κριτική.

Άρα, απαντώντας στο πρώτο σκέλος του ερωτήματος σας, οι τελευταίοι που το επιθυμούμε αυτό -μετά τους πολίτες που νομίζω δεν θέλουν να βλέπουν αυτήν την κατάσταση- είμαστε εμείς.

Από εκεί και πέρα, όμως, όταν βλέπουμε μάλιστα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- αν δεν κάνω λάθος- του ίδιου του κ. Κασσελάκη, να ανεβαίνει ένα τέτοιο ανατριχιαστικό βίντεο, μια τέτοια ανατριχιαστική αποστροφή, που δεν νομίζω ότι είναι θέμα ερμηνείας, δεν είναι ζήτημα ερμηνείας των λεγομένων του κ. Κασσελάκη. Το είπε ξεκάθαρα. Και πραγματικά ντρέπομαι και να το αναπαράξω».

«Είναι μια ανατριχιαστική δήλωση» τόνισε και συμπλήρωσε: «Επειδή απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που έχουν χάσει παιδιά και επειδή κάποια πράγματα ξεπερνούν ακόμη και τη σκληρή πολιτική αντιπαράθεση, εγώ δεν θυμάμαι ξανά πολιτικό αρχηγό, είτε της αντιπολίτευσης είτε πρωθυπουργό είτε πρόεδρο κόμματος, να κάνει κάτι τέτοιο. Εκτός από προέδρους κομμάτων που έχουμε όλοι συμφωνήσει ότι είναι εκτός συνταγματικού τόξου. Δεν αρμόζει στον ρόλο του αυτό το οποίο είπε ο κ. Κασσελάκης».

«Είμαι βέβαιος και ήδη έχουμε δει και ακούσει ότι υπάρχουν στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ μέσα, τα οποία δεν εκπροσωπούνται από αυτήν την ρητορική.

Ήταν κάποτε μια συνιστώσα αυτού που λέγαμε “πολακισμός” αλλά πλέον -να το πούμε καθαρά για να ακουστεί- είναι η βασική, η μοναδική θα έλεγα, τάση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αδιανόητο να ακούγονται αυτά» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.