“Παίρνει κεφάλια” ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με απολύσεις διοικητών νοσοκομείων, θεωρώντας τους υπεύθυνους για μεγάλες ελλείψεις και για την αδυναμία αντιμετώπισης των καθημερινών περιστατικών.

Έτσι με απόφαση του υπουργού παύονται από τα καθήκοντά τους ο διοικητής και η αναπληρώτρια διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο-Πανάνειο» (ΓΝΒΠ).

Χθες, ο υπουργός είχε ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία από τις αναβολές των χειρουργείων στο Ηράκλειο, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη πλήρως ως αρμόδιος υπουργός, ζητώντας συγγνώμη από τους πολίτες του Ηρακλείου για την πολλή ταλαιπωρία που υπέστησαν» ανέφερε χθες ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι «αυτή η κατάσταση δεν είναι αποδεκτή από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό».

Επίσης, ο κ. Χρυσοχοΐδης εξήγγειλε δέσμη έκτακτων μέτρων για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας των τακτικών χειρουργείων στο «Βενιζέλειο-Πανάνειο» Γενικό Νοσοκομείο στο Ηράκλειο.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι άμεσα θα ενισχυθεί το Αναισθησιολογικό Τμήμα του νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό από τον ιδιωτικό τομέα και για ένα τρίμηνο θα ενισχύσει τη λειτουργία των χειρουργείων, με στόχο να μη λειτουργούν καθημερινά με λιγότερα από τέσσερα χειρουργικά τραπέζια.

Στην ίδια συνέντευξη τόνισε ότι “δουλεύουμε για να αναβαθμίσουμε το ΕΣΥ σε όλη τη χώρα”. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «άμεσα θα προκηρυχθούν θέσεις, ούτως ώστε να καλυφθούν τα κενά και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία» του νοσοκομείου Ηρακλέιου. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε από την ιατρική υπηρεσία του νοσοκομείου να προτείνουν άμεσα τις θέσεις, πέρα από τους αναισθησιολόγους, που είναι αυτή τη στιγμή απαραίτητες.

«Θα προχωρήσουμε σε ρύθμιση fast track προσλήψεων γιατρών στο νοσοκομείο, έτσι ώστε να προκηρύξουμε και να προσλάβουμε άμεσα τους γιατρούς που έχει ανάγκη το νοσοκομείο για να γίνει περαιτέρω αξιόμαχο», τόνισε.