Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά της Σάμου δύο λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τους τέσσερις φορείς που συγκροτούν το Ενιαίο Εθνικό Σεισμολογικό Δίκτυο, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στις 17:02 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,5 στην κλίμακα Ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 280 χλμ. ανατολικά των Αθηνών με επίκεντρο στο θαλάσσιο χώρο 14 χλμ. Νότια – Νοτιοδυτικά της πόλης του Πυθαγορείου Σάμου.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Αστεροσκοπείου Αθηνών ο πρώτος σεισμός 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12.56΄το μεσημέρι, σήμερα Τετάρτη και 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 13.24΄

Όλες οι δονήσεις έγιναν έντονα αισθητές και ανησύχησαν τους κατοίκους της Σάμου.
Το επίκεντρο των δονήσεων, σχεδόν κοινό και στις τρεις δονήσεις, βάθους περί τα 13 χλμ, ήταν στον υποθαλάσσιο χώρο 15 χλμ νοτιοδυτικά του Πυθαγορείου Σάμου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βορείου Αιγαίου, δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς.