Αμείλικτος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός απέναντι σε “εχθρούς και φίλους”, απομακρύνοντας κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του Μαξίμου και εξαπολύοντας σφοδρές επιθέσεις εναντίον της αντιπολίτευσης.

Μετά την απομάκρυνση της ευρωβουλευτού Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου και την διαγραφή του πρώην βουλευτή Μιχάλη Ταμήλου ήρθε η σειρά των “δικών του” υπουργών Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου, που πήγαν στη γιορτή του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Παρότι υπάρχουν και μερικοί, που μιλούν για επικοινωνιακές κινήσεις και για “στημένο παιχνίδι” εντούτοις φαίνεται ότι ο Μητσοτάκης δεν αφήνει περιθώρια για ύποπτες συναλλαγές και επαφές στελεχών του με εκπροσώπους μεγάλων συμφερόντων, ξέροντας ότι κάτι τέτοιο θα του έκανε μεγάλη ζημιά.

Έτσι μόλις πληροφορήθηκε τις “κοινωνικές εκδηλώσεις” των Παπασταύρου και Μπρατάκου, ενώ είχε ξεσηκωθεί σάλος με το δημοσίευμα της εφημερίδας του Βαγγέλη Μαρινάκη για “μονταζιέρα” τους κάλεσε στο γραφείο του και τους έδειξε την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση.

Έτσι ανακοινώθηκε ότι υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού:

«Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους.
Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους».

“Δεν συγκυβερνώ με μεγάλα συμφέροντα”

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η παραίτησή τους ήλθε μετά από συμμετοχή τους σε κοινωνική εκδήλωση του Β. Μαρινάκη, η οποία έστειλε λάθος μήνυμα για την κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του δεν αναφέρθηκε ευθέως στο θέμα έστειλε ωστόσο μηνύματα προς επιχειρηματικά συμφέροντα λέγοντας ότι δεν συγκυβερνά με φουσκωμένα πορτοφόλια.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους αρκέστηκε να πει: “Δεν έχω να σας πω κάτι άλλο, ό,τι είχα να πω το είπα στην ομιλία μου». Ενώ για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα, είπε: «Αύριο είναι μια άλλη μέρα. Περιμένετε και θα δείτε».

Σημειώνεται ότι στην εν λόγω κοινωνική συνάθροιση αναφέρθηκε και κατά τη χθεσινή του τοποθέτηση στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης είχε κάνει λόγο για «κοινωνική συνάντηση που ήταν κι άλλα 10 άτομα μπροστά» και «δεν παρήγαγε πολιτικό αποτέλεσμα».