Ένα σύντομο διάστημα για 24 ώρες από αύριο θα επικρατήσουν θερμοκρασίες έως και πάνω από 20 βαθμούς Κελσίου, αλλά την Παρασκευή ο καιρός θα χαλάσει και το Σαββατοκύριακο αναμένεται βαρύς χειμώνας με δριμύ ψύχος.

Στη Θεσσαλονίκη από την Παρασκευή αναμένεται βροχή και πτώση θερμοκρασίας μέχρι και 7-10 βαθμούς. Το Σάββατο θα κυμανθεί από 3- 7 βαθμούς, την Κυριακή 1-8, την Δευτέρα -2 έως 8 και την Τρίτη 0- 11 βαθμούς. Αμέσως μετά θα αρχίσει πάλι να ανεβαίνει, αλλά όχι σημαντικά.

Το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι την Τρίτη, ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα είναι πιο ήπιος και τα Χριστούγεννα, σε μια πρώτη πρόβλεψη, αναμένεται ηλιοφάνεια.

Σήμερα και αύριο, Πέμπτη, μέχρι το απόγευμα τουλάχιστον η χώρα θα βρίσκεται σε θερμότερο περιβάλλον με τη θερμοκρασία σε ορισμένες περιοχές να κινείται γύρω στους 20 βαθμούς. Μπορεί μάλιστα κατά τόπους να φθάσει ακόμη και τους 24 με 25 βαθμούς.

Την Πέμπτη ο καιρός θα αλλάξει από το μεσημέρι και από τα δυτικά. Στη βόρεια Ελλάδα φαινόμενα αναμένονται από αύριο βράδυ.

Από την Παρασκευή η επιδείνωση

Την Παρασκευή αναμένεται επιδείνωση από τα βόρεια προς τα νότια με εξαίρεση τις πολύ ανατολικές περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες. Αναμένονται μάλιστα και χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα. Πιθανό να υπάρξουν βροχές και στην Αθήνα το απόγευμα της Παρασκευής.

Την Παρασκευή και το Σάββατο θα είναι τσουχτερό το κρύο και η θερμοκρασία σε ορισμένες περιοχές θα σημειώσει πτώση ακόμη και 10 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο θα κρυώσει και άλλο θα υπάρχουν βροχές αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της χώρας αλλά και στην ορεινή Αττική σε υψόμετρα από τα 800 μέτρα και πάνω αναμένονται κάποιες μπόρες χιονιού.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τέτοια το Σάββατο που από τους 22 στην Αθήνα θα έχουμε 12 -13 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα χιονίσει στον Παρνασσό, στα Καλάβρυτα, στην Εύβοια, στο Πήλιο. Το κρύο θα μείνει την Κυριακή και την Δευτέρα.

Πρόγνωση του καιρού έως και την Κυριακή (17/12) από την ΕΜΥ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14-12-2023

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, με πιθανότητα βροχής τις βραδινές ώρες στη Θεσσαλία.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, παραμένοντας σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 04 έως 18 με 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 09 έως 21 με 22 και στη νησιωτική χώρα από 14 έως 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-12-2023

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα στα βορειοανατολικά πιθανώς να είναι έντονα, ενώ στα βορειοδυτικά γρήγορα θα εξασθενήσουν.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Σταδιακά στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16-12-2023

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο στα βόρεια και κυρίως στα ανατολικά και τα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια πελάγη 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17-12-2023

Στα βόρεια τις πρωινές ώρες τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια πελάγη 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση η οποία θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα.