An aerial view of the Baiturrahman mosque which was hit by a tsunami, after a quake in West Palu, Central Sulawesi, Indonesia September 30, 2018 in this photo taken by Antara Foto. Antara Foto/Muhammad Adimaja/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. INDONESIA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN INDONESIA.

“Σαρώθηκε” από τα κύματα παραλιακή ζώνη γεμάτη κόσμο, μετά τα 7,5 Ρίχτερ. Πολλοί άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια κτιρίων, που κατέρρευσαν.-

 

Στους 832 ανέρχονται οι νεκροί από καταστροφικό σεισμό 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Ινδονησία και το τσουνάμι που ακολούθησε την ισχυρή δόνηση, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των αρμόδιων τοπικών αρχών.

Με την ανακοπινωση διευκρινίζεται μεταξύ άλλων ότι τώρα αποτιμάται πως η περιοχή που επλήγη είναι μεγαλύτερη από αυτό που αρχικώς είχε εκτιμηθεί.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύεται ότι βρίσκονται παγιδευμένοι στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν από τον σεισμό που σημειώθηκε την Παρασκευή και προκάλεσε στη συνέχεια τσουνάμι με κύματα που έφταναν ακόμη και τα έξι μέτρα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Σουτόπο Πούρουο Νουγκρόχο σε συνέντευξη Τύπου.

Πολλοί εκ των θυμάτων παρασύρθηκαν από τα ορμητικά παλιρροϊκά κύματα που «χτύπησαν» στη νήσο Σουλαουέσι, με τις αρχές να αναμένουν ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί ραγδαία.

Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για ένα φεστιβάλ στην παραλία της πόλης όταν το τείχος νερού σάρωσε τα πάντα σπέρνοντας τον θάνατο. Ο πρόεδρος της χώρας Τζόκο Ουιντόντο αναμενόταν να επισκεφθεί αργότερα τα καταφύγια, όπου έχουν μεταφερθεί οι πληγέντες.

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ REUTERS