Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν Πιερ έβαλε τέλος στη σχέση της με την επί χρόνια σύντροφό της, την παρουσιάστρια του CNN, Σουζάν Μαλβό.

Η Ζαν Πιερ, η πρώτη ανοιχτά ομοφυλόφιλη εκπρόσωπος Τύπου Αμερικανού προέδρου, αναφέρθηκε στο χωρισμό της σε συνέντευξη στο περιοδικό Vogue, λέγοντας πως είναι πλέον «μια ανύπαντρη μητέρα που έχει την συνεπιμέλεια» του 9χρονου παιδιού της με την Μαλβό.

«Η νούμερο ένα προτεραιότητά μας είναι η ιδιωτική της ζωή και το να διασφαλίσουμε ότι δημιουργούμε ένα περιβάλλον που γαλουχεί» πρόσθεσε για την κόρη τους Σολέιλ, αλλά δεν σχολίασε τον χωρισμό.

Η γνωριμία της Καρίν Ζαν Πιερ με τη σύντροφό της

Η 49χρονη εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου γνώρισε την Μαλβό στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών το 2012, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας επανεκλογής του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

«Γνωριστήκαμε σε ένα πάρτι δωρητών που γινόταν σε ένα νυχτερινό κέντρο» έγραψε η Ζαν Πιερ στα απομνημονεύματά της «Moving Forward» το 2019. «Ξέρω ότι είναι κλισέ, αλλά η αλήθεια είναι πως την εντόπισα σε μια κατάμεστη πίστα».

Οι δυο τους αποφάσισαν να συζήσουν δύο χρόνια αργότερα και υιοθέτησαν την Σολέιλ, τη γαλλική λέξη για τον «ήλιο», με προτροπή της Μαλβό αργότερα το ίδιο έτος, παρά της επιφυλάξεις της ίδιας της Ζαν Πιερ για τη μητρότητα.

Έχοντας βοηθήσει στην ανατροφή των μικρότερων αδερφών της, η Ζαν Πιερ δήλωσε στη Vogue πως συχνά βλέπει την πολιτική της δουλειά ως καταφύγιο «από τις ευθύνες του σπιτιού».

Καρίν Ζαν Πιερ- Σουζάν Μαλβό: Ένα «ζευγάρι εξουσίας»

Κατά την επόμενη δεκαετία, αναδείχθηκαν σε «ζευγάρι εξουσίας»στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με ένα άρθρο του περιοδικού People για την Μαλβό που δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες πριν από την είδηση του χωρισμού τους.

«Η Σουζάν είναι μια όμορφη γυναίκα με εντυπωσιακά ζυγωματικά και ένα εκθαμβωτικό χαμόγελο» έχει γράψει επίσης η Ζαν Πιερ στα απομνημονεύματά της. «Είναι ζεστή, λαμπρή, προσγειωμένη, αστεία – και με υποστηρίζει».

Σε παλαιότερη συνέντευξή της, και συγκεκριμένα πέρυσι στο USA Today, η Ζαν Πιερ δήλωσε ότι είχε μια οδυνηρή εμπειρία όταν αποκάλυψε στην οικογένειά πως είναι ομοφυλόφιλη, γεγονός που αρχικά «κατέστρεψε» τη μητέρα της, αλλά αργότερα οδήγησε στη συμφιλίωση.

«Η μαμά μου αγαπάει την σύντροφό μου, αγαπάει το παιδί μου κι εμένα – και πάντα με αγαπούσε – αλλά τώρα αγαπάει τα πάντα πάνω μου» είχε δηλώσει τότε.

Τέλος, να σημειωθεί πως η Ζαν Πιερ είναι η τρίτη γυναίκα στο Λευκό Οίκο που φωτογραφίζεται για το περιοδικό Vogue, μετά από παρόμοια προφίλ της πρώην γραμματέως Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι και την Πρώτης Κυρίας, Τζιλ Μπάιντεν.