Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε “χασάπη” τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν και είπε ότι δεν είναι βέβαιος ότι η Μόσχα έχει αλλάξει τη στρατηγική της στον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία.

Οι δηλώσεις του Μπάϊντεν έγιναν μετά την ανακοίνωση της Μόσχας ότι θα επικεντρωθεί στην πλήρη “απελευθέρωση” της αποσχισθείσας περιοχής του Ντονμπάς.

“Δεν είμαι βέβαιος ότι έχουν αλλάξει”, απάντησε ο Μπάιντεν στη Βαρσοβία όπου βρίσκεται σε έναν δημοσιογράφο που τον ρώτησε αν η Ρωσία έχει αλλάξει τη στρατηγική της.

Ενοχλήθηκε η Μόσχα

Τα νέα σχόλια που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στενεύουν τα περιθώρια βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε “χασάπη” τον Πούτιν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην σύμμαχο του ΝΑΤΟ Πολωνία και είπε ότι δεν είναι βέβαιος πως η Ρωσία αλλάζει τη στρατηγική της στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν εισέβαλε με ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο μιας “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης”. Η Μόσχα αρνείται ότι στοχοποιεί αμάχους.

Συνάντηση Μπάϊντεν με Ουκρανούς υπουργούς

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επισκέφθηκε την Βαρσοβία προκειμένου να πραγματοποιήσει συνάντηση με τους Ουκρανούς υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας στη διάρκεια της συνάντησής τους με τους Αμερικανούς ομολόγους τους. Την είδηση έκανε γνωστή δημοσιογράφος του AFP που ήταν παρούσα.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος συναντήθηκε για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου με υψηλά ιστάμενους Ουκρανούς αξιωματούχους, είχε ανεπίσημη συνομιλία με τον επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Ντμίτρο Κουλέμπα δίπλα στον οποίο κάθισε σε ένα μακρύ τραπέζι όπου κάθονταν επίσης ο Ουκρανός υπουργός Αμυνας Ολέξι Ρεσνίκοφ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν και ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Λόιντ Οστιν.

Η συνάντηση έλαβε χώρα σε μια αίθουσα του ξενοδοχείου της Βαρσοβίας, όπου διανυκτέρευσε ο Μπάιντεν και όπου είχαν τοποθετηθεί η ουκρανική και η αμερικανική σημαία.

Ο Μπάιντεν είχε συναντήσει τον Κουλέμπα στην Ουάσινγκτον στις 22 Φεβρουαρίου, δύο ημέρες πριν από τη ρωσική εισβολή.