Ένα φοβερό αιματοκύλισμα εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, που έχει ως θλιβερό αποτέλεσμα να έχουν χάσει την ζωή τους περίπου 300 άνθρωποι μέχρι στιγμής και να τραυματιστούν εκατοντάδες.

Για 100 Ισραηλινούς νεκρούς και περισσότερους από 800 τραυματίες, αλλά και 50 ομήρους που κρατούνται από ενόπλους της Χαμάς στο κιμπούτς Μπίρι κοντά στο σύνορο με τη Γάζα, έκανε λόγο το ισραηλινό δίκτυο N12.

Σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο Υγείας  εξάλλου, περίπου 545 Ισραηλινοί τραυματίστηκαν από την επίθεση της Χαμάς.

Αξιωματούχοι Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσαν ότι 198 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα.

Οι θάνατοι προέρχονται μετά τις επιδρομές των ισραηλινών δυνάμεων ως «απάντηση» σε ένα μπαράζ χιλιάδων ρουκετών από τη Χαμάς στο Ισραήλ και σε μια εισβολή μαχητών που άφησε τουλάχιστον 40 νεκρούς στο Ισραήλ και σχεδόν 800 τραυματίες.

Ο επιχειρησιακός ηγέτης της Χαμάς και ιδρυτής της στρατιωτικής πτέρυγας Κασάμ της οργάνωσης, ο Σαλάχ αλ Αρούρι, δήλωσε επίσης ότι η οργάνωση κρατάει αιχμαλώτους αρκετούς Ισραηλινούς ώστε να υποχρεώσει το Ισραήλ να απελευθερώσει όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους στις φυλακές του.

 

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά περαστικών στο νότιο Ισραήλ

Όπως μετέδωσαν ισραηλινά ΜΜΕ, ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά περαστικών στην πόλη Σντερότ στο νότιο Ισραήλ, ενώ βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνουν συγκρούσεις σε δρόμους πόλεων καθώς και ενόπλους πάνω σε τζιπ να κινούνται στην ύπαιθρο.

Νετανιάχου: Το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο

«Από σήμερα το πρωί, το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο. Ο πρώτος μας στόχος είναι πρώτα απ’ όλα να καθαρίσουμε την περιοχή από τις εχθρικές δυνάμεις που έχουν διεισδύσει και να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια και την ειρήνη στους οικισμούς που δέχθηκαν επίθεση» είπε στους συνομιλητές του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, «ο δεύτερος στόχος, ταυτόχρονα, είναι να απαιτήσουμε από τον εχθρό να πληρώσει ένα τεράστιο τίμημα για όσα έχει κάνει ως τώρα. Ο τρίτος στόχος είναι να οχυρωθούν άλλα πεδία, ώστε κανείς να μην τολμήσει και κάνει το λάθος να μπει σε αυτόν τον πόλεμο».

Ο Νετανιάχου τόνισε ότι «στον πόλεμο, πρέπει κανείς να διατηρεί την ψυχραιμία του. Καλώ όλους τους πολίτες του Ισραήλ να ενωθούν, προκειμένου να πετύχουμε τον ύψιστο στόχο μας, τη νίκη στον πόλεμο».

Σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ

Εντωμεταξύ τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών κεκλεισμένων των θυρών ζήτησε η Μάλτα έπειτα από τις επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, ανακοίνωσαν σήμερα διπλωμάτες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ΣΑ θα συγκληθεί αύριο, Κυριακή.

ΝΑΤΟ: Καταδικάζουμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Εξάλλου, το ΝΑΤΟ καταδικάζει «έντονα» τις σημερινές τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

«Καταδικάζουμε έντονα τις σημερινές τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά του εταίρου του ΝΑΤΟ, του Ισραήλ. Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και όλους όσους επλήγησαν. Η τρομοκρατία αποτελεί θεμελιώδη απειλή για τις ελεύθερες κοινωνίες και το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ, Ντίλαν Ουάιτ στην πλατφόρμα Χ.