Μια νεαρή Παλαιστίνια σκοτώθηκε από τις σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στα σύνορα μεταξύ Λωρίδας της Γάζας και Ισραήλ, έγινε γνωστό από έναν αξιωματούχο των υπηρεσιών υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Η Ραζάν αλ Νατζάρ, 21 ετών, σκοτώθηκε από σφαίρα στρατιώτη – σκοπευτή σε περιοχή ανατολικά της Χαν Γιουνές, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε ο Άσραφ αλ Κόντρα, ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας στη Γάζα. Η σφαίρα την βρήκε στην καρδιά, ενώ η 21χρονη εθελόντρια προσπαθούσε να προσφέρει βοήθεια σε άτομα, που την είχαν ανάγκη.

Η Ραζάν αλ Νατζάρ ήταν εθελόντρια νοσοκόμα και πρόσφερε υπηρεσίες σε τραυματίες. Τη στιγμή που δολοφονήθηκε φορούσε τη λευκή στολή του προσωπικού των υπηρεσιών υγείαςκαι πρόσφερε τις υπηρεσίες της σε τραυματίες.

Η συγκεκριμένη νοσοκόμα εικονίζεται σε αρκετές φωτογραφίες κατά τις ημέρες των διαδηλώσεων να προσφέρει υπηρεσίες σε τραυματίες και δολοφονημένους από τον ισραηλινό στρατό. Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές άλλοι 100 τραυματίστηκαν σήμερα οι 40 από πραγματικά πυρά.

Με τον θάνατο της νεαρής γυναίκας, που προφανώς καμία σχέση δεν έχει με τη Χαμάς, και με κανέναν τρόπο δεν αντιπροσώπευε απειλή για το Ισραήλ,  αυξάνεται σε 123 ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες μετά την έναρξη των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας στη Γάζα την 30ή Μαρτίου.

Από την άλλη οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι θα ασκήσουν βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να μην περάσει ψήφισμα του Κουβέιτ για τη διεθνή προστασία των Παλαιστινίων.  Βέτο για να μπορεί το Ισραήλ να δολοφονεί, παιδιά, νοσοκόμες και άμαχους διαδηλωτές