Ποδοσφαιριστής κατέρρευσε και πέθανε σε αλβανικό γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας του με την Παρτιζάνι, προκαλώντας σοκ στους συμπαίχτες του, στους φιλάθλους και στους παράγοντες των ομάδων.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών ο θάνατος του 28χρονου Γκανέζου ποδοσφαιριστή της Εγκνατία, Ράφαελ Ντουαμένα, επήλθε από καρδιακό πρόβλημα.

Συγκεκριμένα ο άτυχος νέος αθλητής υπέστη ανακοπή καρδιάς και κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο. Παρά τις προσπάθειες των ιατρικών επιτελείων να τον κρατήσουν στη ζωή, αυτό δεν κατέστη εφικτό. Ο Αφρικανός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Δυρραχίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Ντουαμένα αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα με την καρδιά του, τα οποία στο παρελθόν αποτέλεσαν εμπόδιο για την μεταγραφή του από τη Ζυρίχη στην Μπράιτον.

Στις 28 Οκτωβρίου του 2021 είχε καταρρεύσει ξανά εν ώρα αγώνα όταν έπαιζε στην Αυστρία για λογαριασμό της Μπλάου-Βάις Λιντς και μέχρι φέτος δεν είχε παίξει ξανά σε επαγγελματικό σύλλογο.

Παρά τη συμβουλή των γιατρών να αποσυρθεί ο ίδιος με δική του ευθύνη πήρε την απόφαση να συνεχίσει να αγωνίζεται, έχοντας βάλει βηματοδότη.