Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναζητούν την αιτία της μετάδοσης του κορωνοϊού στον διάσημο τηλεοπτικό αστέρα Λάρι Κινγκ, που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 87 ετών.

Όπως αναφέρουν, θετικός στον ιό βρέθηκε ένας από τους γιους του, ενώ εικάζεται ότι πιθανόν να κόλλησε τον κορωνοϊό ο Λάρι Κινγκ από έναν υγειονομικό, που τον επισκέφθηκε στο σπίτι.

Επί τρεις εβδομάδες, ο 87χρονος «δάσκαλος» της αμερικανικής δημοσιογραφίας, που άφησε εποχή με την εκπομπή του στο CNN «Larry King Live» (από το 1985 έως το 2010), νοσηλευόταν στο Ιατρικό Κέντρο «Cedars-Sinai» Medical του Λος Άντζελες.

Όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο εισήχθη σε ΜΕΘ, αλλά στις 4 Ιανουαρίου, οι γιατροί τον μετέφεραν σε κανονικό δωμάτιο. Παρέμεινε στο νοσοκομείο για θεραπεία αφήνοντας τελικά εκεί την τελευταία του πνοή.

Το δίκτυο «ΝBC» το αποδίδει σε έναν υγειονομικό 

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το αμερικανικό δίκτυο «ΝBC», o Λάρι Κινγκ φέρεται να κόλλησε τον κορωνοϊό από έναν υγειονομικό που τον επισκέφθηκε στο σπίτι του.

Επιπλέον, ένας από τους γιους του, που δεν έχει κατονομαστεί, είχε βρεθεί επίσης θετικός στον ιό.

Η προχωρημένη ηλικία του όπως επίσης και η εύθραυστη κατάσταση της υγείας του τον έθεσαν σε αυξημένο κίνδυνο.

Τα τελευταία χρόνια είχε πολλά προβλήματα υγείας όπως καρδιακή προσβολή ενώ έπασχε και από καρκίνο των πνευμόνων.

Σε ότι αφορά τη γνώμη του για τον θάνατο, ο ίδιος είχε δηλώσει τον περασμένο Ιανουάριο στον τηλεοπτικό σταθμό του Λος Αντζελες «ΚΤLA» ότι, πλέον δεν φοβάται να πεθάνεi.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Today», ο δημοσιογράφος με τις εμβληματικές τιράντες και τις περισσότερες από 50.000 συνεντεύξεις στο ενεργητικό του, είχε εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία να τον παγώσουν όταν πεθάνει, καθώς δεν πίστευε στη μετά θάνατο ζωή.

«Δεν φοβάμαι τον θάνατο τώρα καθώς είναι κάτι που όλοι θα αντιμετωπίσουμε. Κι όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με τόσες ασθένειες και έχεις καταφέρει να αντεπεξέλθεις- τώρα είμαι 86 ετών. Ποιος είναι ο μέσος όρος ζωής για τους Αμερικανούς άνδρες; 76, 77; Ήδη το ξεπέρασα για 10 χρόνια», είχε δηλώσει ένα χρόνο πριν αποχαιρετήσει μια για πάντα το κοινό του και την μεγάλη του αγάπη την δημοσιογραφία.

Η προσωπική του ζωή, οι γάμοι και ο τζόγος

Το πραγματικό όνομα του Λάρι Κινγκ ήταν Λόρενς Χάρβεϊ Ζάιγκερ και είχε γεννηθεί στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, στις 19 Νοεμβρίου του 1933. Ήταν το δεύτερο παιδί του Έντουαρντ και της Τζένι Γκίτλιτζ Ζάιγκερ, οι οποίοι είχαν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ κατά τις αρχές του 20ου αιώνα, ο μεν από την Αυστρία, η δε από την Λευκορωσία. Οι γονείς του μετέπειτα Λάρι Κινγκ, προφανώς, ήταν εβραϊκής καταγωγής. Και πριν φέρουν αυτόν στον κόσμο, είχαν χάσει τον πρωτότοκό τους, τον Ίρβιν. Μετά από τον Λάρι, γεννήθηκε ο Μάρτιν, ο οποίος έγινε δικηγόρος.

Ο πατέρας του Λάρι Κινγκ ήταν ιδιοκτήτης σνακ μπαρ, όταν όμως άρχισε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος εργάστηκε σε εργοστάσιο όπλων. Η καρδιά του τον πρόδωσε το 1943, γεγονός που οδήγησε την οικογένειά του στην αγκαλιά της κοινωνικής πρόνοιας, εφόσον απέμεινε χωρίς οικονομικούς πόρους. Προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζην, η μητέρα του Λάρι βρήκε δουλειά σαν ράφτρα στο Μανχάταν.

larry_clinton
Από την ιστορική συνέντευξη με τον Μπιλ Κλίντον

Ο αιφνίδιος θάνατος του πατέρα του ήταν ένα πολύ μεγάλο χτύπημα για τον 10χρονο Λάρι, ο οποίος έως τότε ήταν τόσο καλός μαθητής ώστε είχε παρακάμψει μία τάξη του σχολείου. Αφ’ ότου όμως έχασε τον πατέρα του, ο Λάρι έχασε κάθε ενδιαφέρον για τα μαθήματα. Η μόνη του παρηγοριά ήταν το να ακούει φανατικά ραδιόφωνο. Εν τέλει αποφοίτησε κακήν κακώς από το λύκειο το 1951.

Μόλις την επόμενη χρονιά, σε ηλικία μόλις 19 ετών, ο Λάρι Κινγκ ετέλεσε τον πρώτο του γάμο. Και λίγο αργότερα, αφού διαλύθηκε ο πρώτος, προχώρησε στον δεύτερο.

Με την Ανέτ Κέι, με την οποίαν επίσης χώρισε γρήγορα, απέκτησε το πρώτο του παιδί, τον Λάρι Τζούνιορ, τον οποίον δεν είχε δει ποτέ στα μάτια του, παρά μόνο όταν πια ο γιος του ήταν 33 ετών.

Το 1961 ο Λάρι Κινγκ παντρεύτηκε ξανά, την Αλίν Άτκινς, η οποία είχε έναν γιο, τον Άντι, από προηγούμενο γάμο. Ο Λάρι Κινγκ τον υιοθέτησε, αλλά δύο χρόνια αργότερα, το 1963, πήρε διαζύγιο από την Άτκινς.

Χρειάστηκαν 4 χρόνια έως ότου διαπιστώσει ότι μάλλον αυτή ήταν η γυναίκα της ζωής του, οπότε ο Κινγκ και η Άτκινς παντρεύτηκαν ξανά το 1967. Βεβαίως, προηγουμένως ο Λάρι Κινγκ είχε κάνει άλλον έναν γάμο, με την τέταρτη κατά σειρά συμβία του, την Μάικι Σούτφιν. Με αυτήν έκαναν και μια κόρη, την οποίαν υιοθέτησε ο επόμενος σύζυγός της.

Με την Άτκινς ο Κινγκ έκανε άλλο ένα παιδί, την Τσάια, αλλά και πάλι, το διαζύγιο ήταν η κατάληξη, το 1972.

Το 1976 ήρθε η στιγμή για τον επόμενο γάμο -και, νομοτελειακά, το επόμενο διαζύγιο. Το 1989 ο Κινγκ έγινε ο άντρας της Τζούλια Αλεξάντερ και, αφού χώρισε και με αυτήν, το 1997 παντρεύτηκε την μητέρα των δύο μικρότερων γιών του, Τσανς και Κάνον, την Σον Σάουθγουικ.

Ο τζόγος και η αυτοκαταστροφή

Η σκοτεινή πλευρά του Λάρι Κινγκ είχε να κάνει με τον εθισμό του στον τζόγο. Έπαιζε φανατικά στις ιπποδρομίες και ήταν μονίμως χρεωμένος, παρά τις ιδιαίτερα υψηλές απολαβές του. Το 1960 είχε ταΐσει τα άλογα μέχρι τελευταίου δολαρίου.

Ήταν πλέον ολοκληρωτικά χρεωκοπημένος. Το 1971 κατηγορήθηκε για εξαπάτηση εις βάρος ενός πρώην συνεταίρου του, από τον οποίον είχε αποσπάσει 5.000 δολάρια. Εξαιτίας αυτής της υπόθεσης, ο Λάρι Κινγκ απολύθηκε από τους σταθμούς με τους οποίους συνεργαζόταν σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, όπως και από τις εφημερίδες.

Είχε κατορθώσει να αυτοκαταστραφεί, παρόλο που η κατηγορία για το αδίκημα της απάτης αποσύρθηκε. Επαγγελματικά, ο Λάρι Κινγκ είχε πιάσει πάτο, αλλά ξαναβρήκε τον δρόμο για να ανέβει πάλι στην κορυφή με τις συναρπαστικές συνεντεύξεις, που έπαιρνε από διασημότητες και μη. (Πηγή:Protothema.gr)