Τραγικός είναι ο απολογισμός από τους πέντε ισχυρούς σεισμούς, που σημειώθηκαν μέσα σε μια ώρα το Σάββατο, 7/10, στο δυτικό Αφγανιστάν. . Ο μεγαλύτερος σεισμός είχε μέγεθος 6,4 Ρίχτερ, ενώ λίγο νωρίτερα είχε γίνει άλλος 6,3 βαθμών.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ερυθράς Ημισελήνου, τουλάχιστον 500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν χθες το Αφγανιστάν, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες

Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν αναφέρει ότι τους 2.053 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από τον χθεσινό σεισμό στο Αφγανιστάν, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 9.000.

Ο Μουλάχ Τζανάν Σαγίκ, εκπρόσωπος του υπουργείου διαχείρισης καταστροφών, δήλωσε στο Reuters ότι 2.053 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 9.240 τραυματίστηκαν και 1.329 σπίτια καταστράφηκαν.

Πάνω από 200 νεκροί έχουν μεταφερθεί σε διαφορετικά νοσοκομεία, δήλωσε ο δρ. Ντάνις, αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας της Χεράτ, στο Reuters. «Οι περισσότεροι είναι γυναίκες και παιδιά». Οι νεκροί «έχουν μεταφερθεί σε πολλά σημεία –στρατιωτικές βάσεις, νοσοκομεία», δήλωσε ο ίδιος.

 Πέντε μεγάλοι σεισμοί μέσα σε μία ώρα

Σημειώνεται ότι το Σάββατο σημειώθηκαν πέντε δυνατοί σεισμοί μέσα σε μία ώρα στο δυτικό Αφγανιστάν.

Ο πρώτος σεισμός ήταν μεγέθους 6,3 Ρίχτερ, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε ένας μετασεισμός 5,6 βαθμών. Ακολούθησαν μετασεισμοί 4,7 και στη συνέχεια ένας δυνατότερος 6,4 και 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Οι χθεσινές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν σε απόσταση 35 χλμ βορειοδυτικά της πόλης Χεράτ.