Οι ηγέτες της G 20, δηλαδή των 20 μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως άρχισαν συζητήσεις σήμερα στη Ρώμη για την αντιμετώπιση της covid-19, την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και κυρίως την κλιματική αλλαγή.

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί και στρατιωτικοί έχουν αναπτυχθεί στην ιταλική πρωτεύουσα, στον ουρανό της πόλης θα πετούν συνεχώς ελικόπτερα και drones, ενώ η συνοικία όπου θα διεξαχθεί η σύνοδος έχει αποκλειστεί.

Ο Bρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο Καναδός ομόλογός του Τζάστιν Τριντό προκάλεσαν χαμόγελα κατά την έναρξη της συνόδουμε την καθυστέρησή τους να πάνε στις θέσεις τους για την «οικογενειακή» φωτογραφία.

Οι ομόλογοί τους είχαν ήδη συγκεντρωθεί το πρωί για την καθιερωμένη φωτογραφία και χαμογελούσαν στις κάμερες όταν διαπίστωσαν ότι δύο θέσεις στην εξέδρα ήταν κενές. Εκείνη τη στιγμή πλησίασαν ο Τζόνσον με τον Τριντό.

«Μπόοοοοοοορις! Μπόοορις!», φώναξε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι στον Βρετανό ομόλογό του χαμογελώντας του. Ο Τριντό και ο Τζόνσον πήγαν στις θέσεις τους. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τους χαιρέτισε δια χειραψίας, ενώ η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαμογέλασε, καθώς της έδωσαν μια από τις καλύτερες θέσεις σε αντίθεση με ό,τι είχε κάνει σε άλλη περίπτωση ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που τώρα είναι ομοτράπεζός της στη Ρώμη.