Η Skyworth, η μητρική εταιρία της Skywell, που κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενίσχυσε τη θέση της στην παγκόσμια αγορά προσφέροντας στην Ευρώπη νέα οχήματα, όπως το Skywell ET5 που γράφει και εξαιρετική εμπορική πορεία στην Τουρκία.

Με κλασικό SUV παρουσιαστικό, τεχνολογία ταχείας φόρτισης, αυτονομία έως 650 χλμ. στην πόλη, δυνατότητα ημιαυτόνομης οδήγησης και 8ετή εγγύηση για την μπαταρία, η Skywell έχει αρχίσει και καθιερώνεται ως σημαντικός παίχτης στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η επιτυχημένη εμπορική πορεία του πρώτου μοντέλου της Skywell στην Τουρκία, οδήγησε σε σημαντική ανάπτυξη και αφύπνιση της έδρας στην Κίνα. Χάρη στην γρήγορη επιτυχία της Ulu Motor σε επίπεδο πωλήσεων, το μεγαλύτερο μέρος της διαχείρισης και διανομής της Skywell σε συνολικά 15 χώρες, κυρίως στην Ευρώπη, αναλαμβάνουν πλέον οι Τούρκοι.

Προς το παρόν, η δραστηριότητα της Skywell στην Ευρώπη υφίσταται στη Γερμανία, την Ρουμανία, την Σλοβενία, την Σουηδία, την Τουρκία, την Τσεχία και την Ρωσία.

Υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής μπαταριών στην Τουρκία

H Ulu Motor, θυγατρική του Ομίλου Ulubaslar, και η Skyworth, κατασκευαστής των ηλεκτρικών οχημάτων Skywell, θα ανοίξουν το πρώτο τρίμηνο του 2024 μια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής μπαταριών στην Τουρκία.

Η Skyworth, η μητρική εταιρία της Skywell που κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενίσχυσε τη θέση της στην παγκόσμια αγορά, εγκαινιάζοντας ένα νέο εργοστάσιο μπαταριών στην επαρχία Jiangsu της Κίνας. Η νέα μονάδα έχει έκταση 22 στρεμμάτων και διαθέτει δύο γραμμές παραγωγής πακέτων μπαταριών.

Αναγνωρίζοντας όμως την δυναμική των επενδύσεων στην Τουρκία, η εταιρεία συνεργάστηκε με την Ulu Motor για την δημιουργία νέων εγκαταστάσεων Έρευνας και Εξέλιξης, καθώς και παραγωγής μπαταριών στη γειτονική χώρα.

Με την έναρξη της παραγωγής σύγχρονων μπαταριών στις νέες εγκαταστάσεις, η μέγιστη ισχύς φόρτισης θα αυξηθεί από τα 120 kW στα 480 kW, επιτρέποντας φόρτιση έως το 80% σε μόλις 8 λεπτά.

Πέρα όμως από τα πακέτα μπαταριών, η παραγωγή θα περιλαμβάνει και μπαταρίες που προορίζονται για συστήματα αποθήκευσης ενέργειας. Για παράδειγμα, το «Energy Storage Battery System» θα επιτρέψει την αποθήκευση ενέργειας από ηλιακά πάνελ.