Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ επισκέφθηκε χθες, Πέμπτη, την σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον στο νοσοκομείο όπου αναρρώνει μετά από εγχείρηση στην κοιλιά, προκαλώντας διεθνή σχόλια για την μορφή της πάθησής της, όπως επίσης και συγκίνηση σε πολύ κόσμο, που εύχεται να γίνει καλά σύντομα.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ εθεάθη να φεύγει από την ιδιωτική κλινική του Λονδίνου λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.

Εν τω μεταξύ, η βασίλισσα Καμίλα δήλωσε το απόγευμα από το Αμπερντίν ότι ο βασιλιάς είναι «καλά» και «ανυπομονεί να επιστρέψει στη δουλειά του».

Το Παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσε ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας υποβλήθηκε σε εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα και θα παραμείνει στο νοσοκομείο έως και δύο εβδομάδες.

Η Κέιτ Μίντλετον εισήχθη την Τρίτη στο The London Clinic, ένα ιδιωτικό νοσοκομείο στο κεντρικό Λονδίνο.

Sky News: Δεν έχει να κάνει με καρκίνο

Το Sky News αναφέρει ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του, η προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση ήταν ρουτίνας και το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η πριγκίπισσα δεν έχει να κάνει με καρκίνο. Οι νεότερες πληροφορίες για την Κέιτ ανέφεραν πως τα πηγαίνει καλά.

Ο δρ Ντέιβιντ Λόιντ, γενικός ιατρός με έδρα το Λονδίνο, δήλωσε ωστόσο στο Sky News ότι έως και δύο εβδομάδες είναι «αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο για μια προγραμματισμένη επέμβαση».

Είπε πως το μεγάλο χρονικό διάστημα δείχνει ότι «δεν πρόκειται για κάτι μικρό» και ότι τέτοιες μεγάλες παραμονές σε νοσοκομεία θα μπορούσαν να υποδηλώσουν ακόμη και επεμβάσεις τόσο σοβαρές όσο η αφαίρεση ενός οργάνου.

Οι πιο συνηθισμένες επεμβάσεις στην κοιλιά, εξήγησε, είναι για προβλήματα σκωληκοειδούς απόφυσης και χοληδόχου κύστης, μαζί με τις υστερεκτομές.

Το Παλάτι δεν έχει αναφέρει ακριβώς σε τι είδους χειρουργική επέμβαση έχει υποβληθεί η πριγκίπισσα.

Το απόγευμα ο Γουίλιαμ αποχώρησε από το νοσοκομείο με ένα Audi e-Tron GT Carbon Vorsprung, ακολουθούμενος από ένα Land Rover Discovery, και έφυγε από έξοδο που βρίσκεται πίσω από το νοσοκομείο.

Το Παλάτι του Κένσινγκτον δήλωσε: «Ο πρίγκιπας μόλις έφυγε από το νοσοκομείο, αφού επισκέφθηκε τη σύζυγό του».

Μάλλον μέχρι το Πάσχα στο νοσοκομείο

Η Κέιτ Μίντλετον δεν αναμένεται να επιστρέψει στα βασιλικά της καθήκοντα πριν από το Πάσχα, ενώ ο πρίγκιπας Γουίλιαμ πρόκειται να αναβάλει τις υποχρεώσεις του όσο η σύζυγός του νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν, επίσης την Πέμπτη, ότι ο βασιλιάς Κάρολος πρόκειται να υποβληθεί σε επέμβαση για υπερπλασία προστάτη την επόμενη εβδομάδα.

Η κατάσταση του 75χρονου μονάρχη είναι καλοήθης, αλλά οι δημόσιες υποχρεώσεις του θα αναβληθούν όσο αναρρώνει μετά την επέμβαση.

Ο βασιλιάς Κάρολος ήταν πρόθυμος να μοιραστεί τις λεπτομέρειες της διάγνωσής του για να ενθαρρύνει άλλους άνδρες που μπορεί να αντιμετωπίζουν συμπτώματα να εξεταστούν, σύμφωνα με το Sky News.

Γιατρός έδωσε πολιτική χροιά στη μεγάλη παραμονή της Κέιτ στο νοσοκομείο

Στο μεταξύ, σάλο έχει προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένας γιατρός, αφού ισχυρίστηκε ότι η πριγκίπισσα Κέιτ θα είχε πάει σπίτι της σε μία ημέρα εάν είχε κάνει την επέμβαση στο βρετανικό ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, ο γιατρός στο σχόλιό του στο X (πρώην Twitter) έγραψε: «Η Κέιτ θα παραμείνει στο νοσοκομείο έως και 14 ημέρες μετά την επέμβαση. Στο NHS κάνετε την επέμβαση και σας στέλνουν στο σπίτι σας 1-2 ημέρες αργότερα».

Το σχόλιο του γιατρού στο X ακολούθησε χαμός, με άλλους χρήστες να τον κατηγορούν ότι επιχειρεί ένα πολιτικό σχόλιο.

Ο δρ Μάικ, όπως είναι γνωστός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επανήλθε γράφοντας: «Οι ασθενείς που θα έπαιρναν εξιτήριο θα έπαιρναν επίσης μια φωτογραφία τού πώς μοιάζει η μόλυνση του τραύματος και ίσως έναν επίδεσμο για την πληγή».

Τα σχόλια του γιατρού προκάλεσαν τις αντιδράσεις των θαυμαστών της Κέιτ, με έναν να λέει: «Ένας επαγγελματίας γιατρός, που δεν γνωρίζει ούτε τις λεπτομέρειες ούτε τη φύση της διάγνωσης της πριγκίπισσας της Ουαλίας, δεν θα χρησιμοποιούσε το τραύμα ενός ασθενούς για να κάνει πολιτικά σχόλια σχετικά με τη μεταχείριση των άλλων ασθενών».

Ένας άλλος κατακεραύνωσε τον γιατρό, γράφοντας: «Πόσο ανεύθυνο εκ μέρους σου ως γιατρός να κράζεις μια ασθενή όταν δεν γνωρίζεις ποια θεραπεία και φροντίδα χρειάζεται».

Απαντώντας στις αντιδράσεις, ο γιατρός ξεκαθάρισε την ανησυχία του για τον τρόπο με τον οποίο το δημόσιο σύστημα υγείας της Βρετανίας δίνει εξιτήρια σε ασθενείς «όταν πιθανότατα θα ωφελούνταν από τη μεγαλύτερη νοσηλεία», προσθέτοντας:

«Πολλοί άνθρωποι με σοβαρές ασθένειες, μετεγχειρητικά, στέλνονται σπίτι πολύ γρήγορα. Βλέπω ότι επιστρέφουν λίγες ώρες αργότερα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, μερικές φορές με μεγάλη αδιαθεσία».

Τι λένε άλλοι γιατροί για την Κέιτ Μίντλετον

Νωρίτερα, o γενικός γιατρός Ζο Γουίλιαμς ανέφερε στη «Sun» ότι το πρόβλημα υγείας που η Μίντλετον κλήθηκε να αντιμετωπίσει χειρουργικά «μπορεί να είναι κάτι που την ενοχλούσε σε όλη της τη ζωή και δεν έχει καταφέρει να το λύσει ή ένα θέμα που ήρθε στο φως πιο πρόσφατα. Ωστόσο, δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο είναι περισσότερο απ’ ό,τι θα περιμέναμε κανονικά, αλλά δεν έχει μια φυσιολογική ζωή. Είναι η μέλλουσα βασίλισσα, οπότε οι γιατροί θα είναι προσεκτικοί».

«Όλοι ελπίζουμε ότι πρόκειται για κάτι μικρό και ότι η χειρουργική επέμβαση θα είναι απλή, ωστόσο τα μέτρα προφύλαξης είναι σοφά. Με οτιδήποτε ιατρικό δεν μπορείς ποτέ να είσαι απόλυτα σίγουρος για το πώς θα πάνε τα πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι να έχει αρκετό χρόνο ανάρρωσης και να μην είναι πολύ αγχωτικό για την ίδια και την οικογένειά της» πρόσθεσε.

Η δρ Ντέμπορα Λι, μιλώντας στην Express.co.uk σχετικά με τον λόγο για τον οποίο η Κέιτ Μίντλετον μπορεί να παραμείνει στο νοσοκομείο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, είπε: «Για χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά, οι περισσότεροι άνθρωποι μένουν στο νοσοκομείο για τέσσερις έως επτά ημέρες.

Αν κάποιος κάνει την επέμβαση λαπαρασκοπικά, ο χρόνος νοσηλείας μειώνεται σε 2 με 3 ημέρες. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τι ακριβώς έχει γίνει. Εάν ένας ασθενής πρέπει να πάει στη ΜΕΘ, είναι πιθανό η παραμονή του στο νοσοκομείο να είναι σημαντικά μεγαλύτερη. Μπορεί να χρειαστούν δύο μήνες ή και περισσότερο για να νιώσει ο ασθενής άνετα και να μπορεί να κινείται κανονικά μετά».