Τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία, βάσει των οποίων βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας η νεαρή γυναίκα που αιματοκύλησε χθες την Κωνσταντινούπολη.

Ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν βίντεο και φωτογραφίες από τη σύλληψη της γυναίκας που έσπειρε τον τρόμο με τη βόμβα στην πλατεία Ταξίμ που προκάλεσε τον θάνατο 6 ατόμων και τον τραυματισμών δεκάδων.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ένα κοριτσάκι τριών ετών, ενώ τα θύματα ήταν, κατά ορισμένα δημοσιεύματα, μέλη τριών οικογενειών.

Η ύποπτη συνελήφθη τη νύχτα στο σπίτι, όπου κρυβόταν, στην περιοχή Κιουτσούκτσεκμετζέ της Κωνσταντινούπολης, φορώντας ακόμη τα ρούχα που φορούσε την ώρα της έκρηξης. Στις εικόνες εμφανίζεται με ένα μοβ σουέτερ, ενώ στη διάρκεια της εφόδου των ανδρών της αντιτρομοκρατικής κατασχέθηκαν όπλα και σφαίρες, σύμφωνα με την εφημερίδα Cumhuriyet.

Οδηγήθηκε στο τμήμα Αντιτρομοκρατίας της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης και μέχρι στιγμής δεν έχει διαρρεύσει το όνομά της. Στα μάτια της είναι ζωγραφισμένη η αγωνία την ώρα της σύλληψής της.

Είναι 23 ετών μέλος του PKK 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah η ύποπτη γεννήθηκε το 1999 και είναι μέλος του PKK, ενώ τα αρχικά της φέρονται να είναι, A.A.

Τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα και ένα βίντεο, που δείχνει τη γυναίκα να τρέχει να απομακρυνθεί ανάμεσα στο πλήθος, λίγο πριν εκραγεί ο μηχανισμός που προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό άνω των 80.