Έτοιμο είναι πλέον για λανσάρισμα στις αγορές το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο SUV της τούρκικης Togg, το οποίο πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης και επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Σύμφωνα και με όσα έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητα, η τούρκικη Togg αναμένεται να λανσάρει το πρώτο μοντέλο της μέχρι το τέλος του έτους, ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, το οποίο τοποθετείται από πλευράς διαστάσεων στη μικρομεσαία κατηγορία.

Το πρώτο μοντέλο της Togg αναμένεται να κατασκευάζεται στο πρώτο εργοστάσιο της εταιρείας που βρίσκεται επίσης στην Τουρκία με τις εργασίες ολοκλήρωσης του να βρίσκονται στα τελικά στάδια.

Το εργοστάσιο που βρίσκεται στο Γκεμλίκ της Προύσας και σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τα εργοστάσια των κατασκευαστών επί ευρωπαϊκού εδάφους, θα έχει τη δυνατότητα να κατασκευάζει περίπου 175.000 αυτοκίνητα το χρόνο.

Άλλωστε η Τουρκία έχει αναπτύξει την δική αξιόλογη πλέον παράδοση τις τελευταίες δεκαετίες στην παραγωγή αυτοκινήτων, αφού αρκετοί κατασκευαστές έχουν παραγωγικές μονάδες στο έδαφος της, ενισχύοντας σε σημαντικό βαθμό τη βαριά βιομηχανία της χώρας που αναπτύσσεται διαρκώς.

Και άλλο εργοστάσιο για μπαταρίες

Κοντά σε αυτό το εργοστάσιο βρίσκεται και εκείνο, στο οποίο θα κατασκευάζονται οι μπαταρίες του νέου ηλεκτρικού μοντέλου καθιστώντας έτσι την προσπάθεια 100% εγχώρια.

Με το βλέμμα φυσικά και στις αγορές της Ευρώπης, αφού ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο εξακολουθεί να αποτελεί άπιαστο όνειρο για τη μεγαλύτερη μερίδα του τούρκικου κοινού, το πρώτο μοντέλο της Togg βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Γερμανία, ως μέρος του προγράμματος των δοκιμών εξέλιξης του. Πριν από δύο μήνες περίπου, oι Τούρκοι πραγματοποιούσαν δοκιμές επί σουηδικού ή φινλανδικού εδάφους.

Το πρώτο τούρκικο και αμιγώς ηλεκτρικό SUV αναμένεται να είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με έναν ή δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, με απόδοση που ξεκινά από τους 200 ίππους και συστοιχίες μπαταριών έως και 90 kWh, που θα προσφέρουν αυτονομία έως και 400-450 χιλιόμετρα κατά το πρότυπο WLTP.