Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, διερμηνεύοντας τις θέσεις του Γιάννη Μπουτάρη αναφορικά με το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο του γηπέδου του ΠΑΟΚ Τούμπας, υπογραμμίζοντας πως η κινδυνολογία που έχει αναδειχθεί στον δημόσιο λόγο σχετίζεται με την προεκλογική περίοδο, αφού κατά τ’ άλλα δεν έχουν παρατηρηθεί καθυστερήσεις.

Οι υπηρεσίες του Δήμου, τονίζεται στην ανακοίνωση, με επείγοντα χαρακτήρα επεξεργάζονται την εισήγηση για το ειδικό χωρικό για το γήπεδο του ΠΑΟΚ, αλλά και γι’ αυτό της ΔΕΘ, ώστε να τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, πριν το Πάσχα.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ανακοίνωση της Διοίκησης

11 Απρίλιος 2019 – 15:08

Αναφορικά με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε σχετικά με την έκδοση σύμφωνης   γνώμης  για την εκπόνηση ειδικού χωρικού σχεδίου για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, από τον Δήμο Θεσσαλονίκης διευκρινίζονται τα εξής:

  1. Ο Δήμαρχος έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η διοίκηση είναι σύμφωνη με την εκπόνηση του ειδικού χωρικού.
  2. Άλλωστε έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα εργασίας η οποία προβαίνει σε επεξεργασίες για την οριοθέτηση του αντικειμένου και την επεξεργασία της πρότασης, σε κλίμα άριστης συνεργασίας.
  3. Ο Δήμος μας πρότεινε την επέκταση του ορίου περιοχής μελέτης ώστε με δομικό τρόπο να αντιμετωπιστεί συνολικά η πολεοδομική αναβάθμιση της περιοχής
  4. Η διαδικασία αυτή είναι σε εξέλιξη. Σε αυτή την κατεύθυνση η Διοίκηση του ΠΑΟΚ απέστειλε επιστολή με ημερομηνία 1-4-2019, η οποία έφτασε-πρωτοκολλήθηκε στο Γραφείο Δημάρχου στις 5-4-2019.
  5. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα οι υπηρεσίες του Δήμου με επείγοντα χαρακτήρα επεξεργάζονται την εισήγηση για το ειδικό χωρικό για το γήπεδο του ΠΑΟΚ, αλλά και γι’ αυτό της ΔΕΘ ώστε να τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, πριν το Πάσχα. Είναι ανθρωπίνως αδύνατον να τεθεί και σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εδώ και τώρα, χωρίς τις απαραίτητες επεξεργασίες και εισήγηση, απευθείας στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  6. Άλλωστε δεν παρατηρείται καθυστέρηση, όπως προκύπτει από τα παραπάνω, ούτε το θέμα συναρτάται με την αναβληθείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.
  7. Η σύγχυση που παρατηρείται ότι δηλαδή το θέμα έπρεπε να συζητηθεί στο πλαίσιο του Γ.Π.Σ υποδηλώνει άγνοια και πρόθεση εκμετάλλευσης κάθε θέματος, μικρού η μεγάλου, στο βωμό της προεκλογικής δίνης… 

Η Διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος δηλώνουν ακόμα μία φορά πως η προεκλογική περίοδος είναι σεβαστή, δεν επηρεάζει τις προτεραιότητες και το έργο της παρά το γεγονός ότι ορισμένοι κινδυνολογούν χωρίς τεκμηρίωση τόσο για τις προβλέψεις του ΓΠΣ όσο και για το περιεχόμενο και τις διαδικασίες έγκρισης των ειδικών χωρικών σχεδίων για το γήπεδο του ΠΑΟΚ και της ΔΕΘ.

ΠΗΓΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ