Με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας οι ομάδες ΟΦΗ και Αιγινιακός κρίθηκαν ένοχες για το περσινό μεταξύ τους παιχνίδι για την Football League που έληξε 6-0 (11/12/2017) και υποβιβάζονται σε μικρότερες κατηγορίες.

 

Η επιτροπή, αποτελούμενη από δύο τακτικούς δικαστές και έναν δικηγόρο αφού προχώρησε σε εξέταση φακέλλων και μαρτύρων έκρινε το συγκεκριμένο παιχνίδι ως χειραγωγημένο και επέβαλε περαιτέρω και χρηματικές ποινές στους εμπλεκομένους.

Οι ποινές είναι εφέσιμες και είναι δεδομένο πως τόσο οι Κρητικοί όσο η ομάδα του Αιγινιακού θα προβούν σε άσκηση εφέσεων για να ανατρέψουν την πρωτόδικη απόφαση.

Η ποινή που επιβλήθηκε στις δυο ομάδες είναι:

1) Υποβιβασμός

2) Μείον 6 βαθμοί από το επόμενο πρωτάθλημα

3) 300.000 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο

Φυσικά και οι δυο ομάδες είναι ενήμερες για την ποινή και  έγιναν συσκέψεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις και την πρώτη αντίδραση που θα υπάρξει.

Αναφορικά με τον βαθμολογικό πίνακα δεν προκύπτει καμία ανατροπή. Όπως γράφουν αθλητικές ιστοσελίδες, ο ΟΦΗ θα συνεχίσει να παίζει στη Super League ανεξαρτήτως της απόφασης αφού άλλωστε δεν είναι τελεσίδικη, ενώ όλα τα αποτελέσματα στους αγώνες που έχει δώσει στη Super League έως τώρα ο ΟΦΗ ισχύουν κανονικά.

Λίγο αργότερα η ΠΑΕ ΟΦΗ ενημέρωσε επίσημα ότι θα καταθέσει άμεσα έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία οι Κρήτες υποβιβάζονται στην Football League.

«Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 ενημερώθηκε για την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ και θα την εφεσιβάλλει στην Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας», αναφέρει η ανακοίνωση.