Σε ένα ωραίο, αλλά όχι συναρπαστικό ματς που ανέβηκε στα μάτια των θεατών στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ισπανοί με ήρωες τους Νίκο Γουίλιαμς και Ογιαρθάμπαλ νίκησαν τους Άγγλους με 2-1 και σήκωσαν το 4ο Euro στην ιστορία τους.

Το ματς δεν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις εντυπώσεις μέχρι το 45′.

Ωστόσο με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι Ισπανοί μπήκαν με το πόδι κολλημένο στο γκάζι και προηγήθηκαν στο 47′ με όμορφο γκολ του Νίκο Γουίλιαμς μετά από ασίστ του Γιαμάλ. Τα δύο παιδιά «θαύματα»« των Ισπανών συνεργάστηκαν άψογα και οι Φούριος Ρόχας πήραν κεφάλι στο σκορ.

Οι αλλαγές από τον Σάουθγκεϊτ στο Β ημίχρονο

Ο Σάουθγκεϊτ «ταρακουνήθηκε» και μόλις στο 61 ξεκίνησε τις αλλαγές στην ομάδα του, βγάζοντας τον Κέιν και βάζοντας τον Γουάτκινς.

Στην συνέχεια έβγαλε τον Μεϊνού και έβαλε τον Πάλμερ ο οποίος δύο λεπτά μετά ισοφάρισε για τους Άγγλους σε 1-1 με τρομερό σουτ έξω από τη περιοχή.

Οι Ισπανοί όμως έψαξαν νέο γκολ, έχασαν κάποιες ευκαιρίες με Γιαμάλ και Ογιαρθάμπαλ, μέχρι να έρθει η μεγάλη τριπλή ευκαιρία των Άγγλων στο 86′, όπου όμως δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, καθώς μία φορά ο Σιμόν με τα χέρια και στην συνέχεια ο Όλμο με το κεφάλι, δεν τους επέτρεψαν το γκολ.

Λίγο μετά οι Ισπανοί πήραν το προβάδισμα ξανά, αυτή τη φορά με τον Ογιαρθάμπαλ ο οποίος με προβολή νίκησε τον Πίκφορντ, έγραψε το 2-1 και η Ισπανία κατέκτησε το 4ο Euro στην ιστορία της.

Μάλιστα δόθηκε σε βίντεο και ο έλεγχος του VAR για το γκολ του Ογιαρθάμπαλ και όπως θα δείτε ήταν on side για ελάχιστα εκατοστά.