Σημαντικές δηλώσεις με κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο έκανε ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, που βρέθηκε στην Αθήνα για τον τελικό του Super Cup στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο κορυφαίος προπονητής μίλησε λίγο πριν από τη σέντρα του μεγάλου αγώνα με αντίπαλο τη Σεβίλλη, που έληξε 1-1, αλλά κέρδισε η Μάντσεστερ στα πέναλτι (5-4)

Απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Γκουαρντιόλα τόνισε χαρακτηριστικά:

«Φταίει η κοινωνία, δεν είναι πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Ο ρατσισμός δεν είναι πρόβλημα, είναι κοινωνικό φαινόμενο. Είναι παντού, όπως και η βία. Γιατί η διαφορά του πλούσιου με τον φτωχό είναι πολύ μεγάλη. Δεν υπάρχει μεσαία τάξη για να ισορροπήσει την κατάσταση. Στον κόσμο οι ανισότητες δημιουργούν προβλήματα».

«Ο μισός πλανήτης υποφέρει από την πείνα, ο άλλος μισός πεθαίνει λόγω ανεβασμένης χοληστερίνης. Όσα συνέβησαν στην Ελλάδα συμβαίνουν και σε άλλες χώρες. Είναι θέμα κουλτούρας και παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αμείβονται καλύτερα, όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας πρέπει να πληρώνονται καλύτερα, αλλά τελικά όσοι είναι στην εξουσία κλέβουν τα πάντα και έτσι δυσκολεύει η κατάσταση», επισήμανε.

Ο Ζοζέπ “Πέπ” Γκουαρδιόλα είναι Ισπανός 51 ετών με σπουδαία καριέρα ως προπονητής και πρώην ποδοσφαιριστής. Τώρα είναι ο τωρινός προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι και σημειώνει σημαντικές επιτυχίες. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών