Ημερίδα με τίτλο «ΝΕΟΤΕΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΠΑΘΕΙΕΣ” – Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020, Πολιτιστικό-Εκπαιδευτικό Κέντρο “Γ. και Χ. Κρασσά”.

………………………………………………………………………………………………………….

Το Ιάσειο Πρότυπο Πολυιατρείο διοργανώνει επιστημονική ημερίδα αφιερωμένη στη μνήμη της ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, με τίτλο «ΝΕΟΤΕΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΠΑΘΕΙΕΣ», Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020, 09:00-21:00, Πολιτιστικό-Εκπαιδευτικό Κέντρο  “Γ. και Χ. Κρασσά”, Τζων Κέννεντυ 115 Β, Πυλαία, Θεσσαλονίκη.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη αναφέρονται τα εξής:

Η Φωτεινή Παπαδοπούλου υπηρέτησε με ζήλο και με ακεραιότητα την ανέλιξη της ειδικότητας της ενδοκρινολογίας και ιδιαίτερα του μεταβολισμού των οστών.

Ήταν Ειδική Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος, τ. Eπιμελήτρια A’  Eνδοκρινολογικoύ Τμήματος Νοσοκομείου ”ΠΑΝΑΓΙΑ” της Θεσσαλονίκης. «Έφυγε» μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο, τον οποίο αντιμετώπισε με θάρρος, αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό.

Οι συνάδελφοί της, που μοιράστηκαν μαζί της πολλά χρόνια στην καθημερινότητα της λειτουργίας της Ενδοκρινολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΠΑΝΑΓΙΑ Θεσσαλονίκης θεώρησαν υποχρέωση και ελάχιστο δείγμα τιμής να διοργανώσουν επιστημονική ημερίδα στην μνήμη της και να της αφιερώσουν επετειακό επιστημονικό τόμο, ο οποίος θα περιέχει όλες τις ομιλίες, οι οποίες θα γίνουν στην διάρκεια της ημερίδας.

Ποια ήταν η Φωτεινή Παπαδοπούλου

Η σπουδαία γιατρός Φωτεινή Παπαδοπούλου σε εκπομπή της ΕΡΤ 3

Σε σημείωμα, που δημοσιεύτηκε στην περιοδική έκδοση της EΛΛHNIKHΣ ETAIPIAΣ MEΛETHΣ METABOΛIΣMOY TΩN OΣTΩN ως αποχαιρετιστήριο του Δ.Σ. στην Φωτεινή Παπαδοπουλου, λίγες μέρες μετά τον θάνατό της, αναφέρονταν και τα εξής:

“Την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη φίλη και συνάδελφος, Διευθύντρια Σύνταξης του παρόντος περιοδικού, πρώην Πρόεδρος της Ε.Ε.Μ.Μ.Ο., ιατρός ενδοκρινολόγος, Φωτεινή Παπαδοπούλου. Πριν μερικές εβδομάδες συζητούσαμε τη μορφή και θεματολογία του επόμενου τεύχους – το παρόν – το οποίο η μοίρα επεφύλαξε να
συμπεριλάβει και το αποχαιρετιστήριο αυτό άρθρο. Ο καθορισμός της μοίρας και κυρίως ο θάνατος είναι πάνω από την ανθρώπινη δύναμη και έξω από την ανθρώπινη επιθυμία. Δεν είναι δυνατό να περιγράψεις σε λίγες γραμμές το βίο και το έργο ενός ανθρώπου ιατρού.
Η Φωτεινή Παπαδοπούλου πήρε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) το 1980 και την Ειδικότητα της Ενδοκρινολογίας από την Ενδοκρινολογική  Κλινική του Νοσοκομείου «Παναγία» Θεσσαλονίκης το 1990, ενώ το 1999 έλαβε, με άριστα, τον τίτλο του διδάκτορα του ΑΠΘ. Εργάστηκε στην Ενδοκρινολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Παναγία»
Θεσσαλονίκης, όπου οργάνωσε το εξωτερικό ιατρείο Οστεοπόρωσης και Μεταβολικών Νοσημάτων των Οστών και αργότερα εργάστηκε στην Ενδοκρινολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη.

Με σεμνό πρόσωπο, φιλομαθής και ιατρός, αδιάφθορη και ανιδιοτελής, φιλική και οπαδός του διαλόγου διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος των διοικητικών συμβουλίων, αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Ε.Ε.Μ.Μ.Ο. Με θετική έννοια και πράο χαρακτήρα είχε πάντα παραγωγικό τρόπο σκέψης και μεθοδικότητα. Πολλές εικόνες από συνέδρια, σεμινάρια, σχολεία και διοικητικά συμβούλια θα μείνουν
ανεξίτηλα στη μνήμη όλων μας. Διαφωνίες και έντονες συζητήσεις με ελεύθερη διατύπωση σκέψεων, πάντοτε σε κλίμα αλληλοσεβασμού, κατέληγαν συχνά σε αποφάσεις σωστές ή ισορροπίες. Σε όλες τις περιπτώσεις όμως μόνο σαν ευχάριστες εμπειρίες έχουν καταγραφεί στις μνήμες όλων μας. Παρά την εκδηλωθείσα ασθένεια, δεν ζήτησε αντικατάσταση αλλά ενεργή συμμετοχή στα κοινά της εταιρείας και τη διεύθυνση σύνταξης του περιοδικού, αφήνοντας ξεκάθαρα τη σφραγίδα της.

Η απώλεια ενός συνανθρώπου είναι δυσβάστακτη, πόσο μάλλον όταν είναι φίλη και συνεργάτης επί σειρά πολλών ετών. Θα στερηθούμε την παρουσία της αλλά η μνήμη της θα παραμείνει για πάντα ζωντανή στις καρδιές μας.”

Και όντως στη μνήμη αυτής της σπουδαίας γιατρού διοργανώνεται η επιστημονική ημερίδα το Σάββατο 11 Ιανουαρίου.

Ακολουθεί το πρόγραμμα: