Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης ομοφώνως αποφάσισε να συστήσει σε όλους τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων-μέλη της την παροχή έκπτωσης επιπλέον ποσοστού 10% επί της χαμηλότερης δυνατής τιμής σε όσους πελάτες με Σερβικό διαβατήριο διαμείνουν σε αυτά έως και την 31η Ιουλίου 2020, υπό την μοναδική προϋπόθεση η κράτηση να έχει πραγματοποιηθεί απευθείας με το κατάλυμα.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η σύσταση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των μακροχρόνιων δεσμών της Θεσσαλονίκης με τη γείτονα χώρα αλλά και επειδή η Σερβική τουριστική αγορά αποτελεί για πολλές δεκαετίες μία από τις σημαντικότερες κινητήριες δυνάμεις στην στήριξη του τουρισμού της ευρύτερης περιοχής.

Πολλοί Ρουμάνοι στη Θάσο

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από τους Ρουμάνους επισκέπτες τα τελευταία 24ωρα για να επισκεφθούν το νησί της Θάσου, όπως τονίζει ο πρόεδρος του ένωσης ξενοδοχείων του νησιού Πάρης Παρασχούδης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παρασχούδης υπογραμμίζει ότι «από την αρχή του καλοκαιριού υπήρχε γενικότερο ενδιαφέρον από Ρουμάνους επισκέπτες να έρθουν στο νησί. Τα τελευταία 24ωρα φαίνεται πως δειλά δειλά ξεκινάει να υπάρχει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Βέβαια, οι όποιες μετακινήσεις θα γίνουν σταδιακά και σίγουρα τα νέα αυτά που λαμβάνουμε μας χαροποιούν και μας γεμίζουν ελπίδα για το επόμενο διάστημα»