Τι να πρωτογράψει κανείς για την Σκιάθο με το πλούσιο πράσινο, τις καθαρές ακτές, την ιστορικότητα, τη θρησκευτικότητα και την σύγχρονη ζωή με υπέροχα στέκια, γραφικά μπαρ και εξαιρετικά εδέσματα.

Ο μοναδικός οικισμός του νησιού είναι αυτός της Χώρας, με τον κεντρικό της πεζόδρομο της οδού Παπαδιαμάντη να ξεκινά από το λιμάνι και να είναι γεμάτος με μικρά μαγαζιά, μπαρ, καφετέριες και ταβέρνες. Εκεί θα βρείτε και το σπίτι που έζησε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, ένα λιτό οίκημα από πέτρα και ξύλο, που έχει μετατραπεί σε μουσείο  αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του «αγίου των Ελληνικών γραμμάτων».

Χαρακτηριστικό της πόλης είναι ότι το λιμάνι της χωρίζεται στα δύο από μια μικρή καταπράσινη χερσόνησο, το Μπούρτζι, ένα κάστρο όπου μέχρι το 1660 βρισκόταν το φρούριο της πόλης. Σήμερα εκεί υπάρχει το Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης και στεγάζει το θερινό θέατρο.

Έχετε άπειρες επιλογές για  βουτιές στα πεντακάθαρα νερά του νησιού, αν και  δεν θα ξέρετε ποια από τις πάνω από 60 παραλίες να πρωτοδιαλέξετε. Στις φημισμένες Κουκουναριές θα απολαύσετε τα γαλαζοπράσινα νερά αφού το πευκοδάσος σχεδόν αγγίζει το νερό. Στα Λαλάρια με τα επίσης καταπράσινα νερά, τα χαρακτηριστικά λευκά βότσαλα και τα πανύψηλα, απόκρημνα βράχια, θα ευχαριστηθείτε βουτιές ενώ για πιο απομονωμένες καταστάσεις διαλέξτε μια από τις παραλίες της νότια πλευράς του νησιού. Το πευκοδάσος στις Κουκουναριές ενδείκνυται για ήρεμες βόλτες ενώ μπορείτε να απολαύσετε ιππασία στις όχθες της γειτονικής λίμνης Στροφυλιά,  που είναι ένας προστατευόμενος υγροβιότοπος με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.